Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo

NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo

NEWSMOTO

Συναρπαστικός ο αγώνας στο Red Bull Ring με τις Ducati να κυριαρχούν και μια Yamaha να τους χαλάει το πάρτι.

Advertisement
Advertisement

Είχαμε πάρει μια πολύ καλή γεύση για αυτά που περιμέναμε να δούμε στον αγώνα MotoGP της Αυστρίας στην πίστα Red Bull Ring με τις Ducati να κάνουν… πάρτι τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στις δοκιμές. Η Κυριακή τελικά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των μοτοσικλετών από την Μπολόνια καθώς ο Pecco Bagnaia ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και κέρδισε τον αγώνα.

Ο νεαρός Ιταλός αποφάσισε να επιλέξει το μαλακό ελαστικό της Michelin εμπρός το οποίο είχε σημαντικό ρίσκο. Σε όλο τον αγώνα ωστόσο ο Bagnaia ήταν αλάνθαστος, κατάφερε να μείνει ήρεμος, να οδηγήσει σταθερά και τελικά να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη. Αυτή είναι η 3η συνεχόμενη νίκη για τον Bagnaia κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Casey Stoner με την Ducati στο παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Ducati να είχε τελικά τέσσερις μοτοσικλέτες στις πέντε πρώτες θέσεις, ωστόσο μια Yamaha ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Fabio Quartararo έδειξε σε όλους γιατί είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας και φυσικά πρωταθλητής MotoGP, βάζοντας δύσκολα ακόμα και στις Ducati μέσα σε μια πίστα που απλά δεν χάνουν.

Ο Γάλλος ξεκίνησε μέτρια τον αγώνα, αλλά σύντομα βρήκε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και βρέθηκε να παλεύει για το βάθρο. Με μια μαγική κίνηση 5 γύρους πριν το τέλος ανέβηκε στη 2η θέση και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο έναν εντυπωσιακό αγώνα. Ο Quartararo αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Aleix Espargaro στους 32 βαθμούς και πλέον πηγαίνει στο Misano με μεγαλύτερο αέρα.

Advertisement

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Luca Marini, Johann Zarco και Aleix Espargaro, με τον αναβάτη της Aprilia να έχει δυσκολίες στον αγώνα και να σώζει τελικά την «παρτίδα» με μια εξάδα. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Enea Bastianini, ο οποίος από την pole position έδειξε ότι μπορεί να είναι μέσα στη μάχη της νίκης.

Advertisement

 

Advertisement

Δυστυχώς, το εμπρός ελαστικό της Michelin είχε αντίθετη άποψη καθώς ξαφνικά έχασε πίεση με αποτέλεσμα ο Bastianini να εγκαταλείψει τον αγώνα. Παρόμοια τύχη είχε και ο έτερος νεαρός αναβάτης της Ducati, Jorge Martin, ο οποίος στην προσπάθειά του να πάρει το βάθρο από τον Jack Miller στον τελευταίο γύρο σημείωσε πτώση και τερμάτισε τελικά στη 10η θέση.

Επόμενος αγώνας πραγματοποιείται στο Misano της Ιταλίας σε δύο εβδομάδες (4 Σεπτεμβρίου).

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuka 8H: Σε σοβαρή κατάσταση ο Gino Rea
MotoGP: Στο Αυστριακό GP ο Marc Marquez… ως επισκέπτης
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)