Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)

NEWSMOTO

Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε τη νέα σειρά motocross μοντέλων του 2023 με σοβαρές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha διατηρεί μια σπουδαία παράδοση στους αγώνες motocross έχοντας παρουσία σχεδόν πενήντα ετών στις χωμάτινες πίστες. Οι επιτυχίες των «μπλε» είναι αμέτρητες κάτι που αποδεικνύουν τα πρόσφατα αποτελέσματα στους αγώνες του 2022, όταν κυριάρχησαν στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross και είχαν ισχυρή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP.

Για το 2023 η Yamaha ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα των motocross μοτοσικλετών της αναβαθμίζοντας τα τετράχρονα και δίχρονα μοντέλα της. Βασικό στοιχείο των νέων μοντέλων είναι η οδηγοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας κάνοντας τους κινητήρες πιο φιλικούς, τις μοτοσικλέτες ελαφρύτερες και την οδηγική συμπεριφορά πιο αιχμηρή. Κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της Yamaha είναι το YZ450F, με την εταιρεία να έχει ετοιμάσει και μια ειδική έκδοση Monster Racing Team Replica.


Ο κινητήρας του YZ450F είναι ολοκαίνουριος, πιο ελαφρύς, πιο μικρός σε διαστάσεις και πιο ισχυρός. Ο ρυθμός περιστροφής έχει αυξηθεί κατά 500 σ.α.λ., ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης καινούριο για περισσότερη ανθεκτικότητα και ακρίβεια. Ο κινητήρας έχει καινούρια μονάδα ελέγχου (ECU) η οποία παρέχει ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, δύο χαρτογραφήσεις και σύστημα εκκίνησης (Launch Control).

Advertisement
Advertisement


Σημαντική αναβάθμιση έχουμε και στο αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο είναι πιο ελαφρύ με αυξημένη ευελιξία και σταθερότητα στις στροφές. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με το εμπρός πιρούνι να χρησιμοποιεί σύστημα Speed Sensitive System, ενώ οι τροχοί είναι καινούριοι, ελαφρύτεροι με ειδική τεχνική χύτευσης. Το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας είναι 109 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι «έχασε» 2,3 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.


Στα δίχρονα μοντέλα συναντάμε τα YZ125X και YZ250Χ τα οποία έχουν επανασχεδιασμένο κινητήρα. Τα πιο ισχυρά μηχανικά σύνολα είναι ελαφρύτερα και χρησιμοποιούν ένα εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας Hitachi Astemo Keihin PWK38S το οποίο συνεργάζεται με βαλβίδα εισαγωγής από ανθρακονήματα και νέο σύστημα εξάτμισης.

Advertisement

Όλα τα νέα μοντέλα της Yamaha είναι εξοπλισμένα με ελαστικά της Dunlop, ενώ η διαθεσιμότητα των μοτοσικλετών θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία BMW R1250GS αφιερωμένη στο International GS Trophy 2022
Ένας Ινδός κυνηγός από την Royal Enfield
Δοκιμή: Yamaha XMAX 125 Tech Max (+video)