Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Triumph Rocket Black & Triple Black: Περιορισμένης παραγωγής και κατάμαυρα

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph Rocket Black & Triple Black: Περιορισμένης παραγωγής και κατάμαυρα

NEWSMOTO

Triumph Rocket Black & Triple Black: Περιορισμένης παραγωγής και κατάμαυρα

NEWSMOTO

Σε μόλις 1.000 αριθμημένες μονάδες η κάθε μία, αυτές οι δύο εκδόσεις Rocket θα βγουν στην παραγωγή ντυμένες στα μαύρα και θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαία μοντέλα τα Rocket 3 R και Rocket 3 GT, καθώς αποτελούν τις μεγαλύτερες σε κυβισμό μοτοσυκλέτες εμπορίου σήμερα, ενώ παράλληλα είναι αυτές που παρέχουν και την περισσότερη ροπή που μπορείς να βρεις σε δύο τροχούς. Μυώδεις κατασκευές με έμφαση στις επιδόσεις, διαθέτουν τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 2.500cc(!), o οποίος αποδίδει 167Hp στις 6.000rpm. Τιμές άκρως εντυπωσιακές αμφότερες, αλλά όχι και αυτές που συζητούνται περισσότερο από το 2020 που τα δύο Rocket ήρθαν στη ζωή.

Γιατί εκεί που οι δύο αγγλίδες ξεφεύγουν είναι στον τομέα της ροπής, όπου τα 221Nm(!) στις μόλις 4.000rpm είναι μια τιμή που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής, αναδεικνύοντας τις κτηνώδεις Rocket 3 σε μοτοσυκλέτες με κυριαρχικό χαρακτήρα στην κατηγορία των λεγόμενων muscle bikes. Σίγουρα δεν θυμίζουν και πολύ τον προκάτοχο -και κατά 40 κιλά βαρύτερο- Rocket III του 2004.

Advertisement
Advertisement

Σε πρώτη φάση το Rocket μας ήρθε σε δύο εκδόσεις, την R για τις καθημερινές μας βόλτες και τη GT με τις περισσότερο ταξιδιωτικές ανησυχίες, με αμφότερες να παραμένουν φυσικά στην παραγωγή. Πέραν των χρωμάτων, τα δύο μοντέλα διαφοροποιούνται σε λίγα σημεία, τέσσερα συγκεκριμένα, που όμως είναι ικανά να τους προσδώσουν ξεχωριστούς χαρακτήρες. Στο R υπάρχει ένα μίνι φέρινγκ προβολέα και στο GT μια επιπρόσθετη ζελατίνα πάνω από αυτό, όπως επίσης και μια σέλα διαφορετικής σχεδίασης και με υποστήριξη για τον/τη συνεπιβάτη (sissy bar). Να σημειωθεί πως αμφότερες οι σέλες είναι διαιρούμενες, ρυθμιζόμενες και πως εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε μονές.

Η τρίτη διαφορά αφορά στο τιμόνι, που στην περίπτωση του GT βρίσκεται πιο κοντά στο σώμα του οδηγού, ενώ η τέταρτη και τελευταία έχει να κάνει με τη θέση των μαρσπιέ και των ποδωστηρίων (όλα ρυθμιζόμενα) του αναβάτη, τα οποία στην περίπτωση του R βρίσκονται παραδοσιακά στο κέντρο της μοτοσυκλέτας ενώ στην αντίστοιχη του GT έχουν τοποθετηθεί πολύ πιο μπροστά, επιτάσσοντας μια θέση οδήγησης άκρως touring. Τα συστατικά τους μόνο θετικά σχόλια μπορούν να προκαλέσουν, μια ματιά στα φρένα (Brembo Stylema) και στην ανάρτηση (Showa πλήρως ρυθμιζόμενη) είναι αρκετή για να πάρουμε μια ιδέα.

Advertisement

Ένας διπλός προβολέας LED-DRL και μια δεύτερης γενιάς οθόνη TFT με φωτιζόμενους διακόπτες προϊδεάζουν για κάτι καλό, παρέα με την αριστουργηματική εξάτμιση και τις περίτεχνες ζάντες. Ψαρωτικά σε εμφάνιση το μονόμπρατσο ψαλίδι και το πίσω ελαστικό των 240mm, δένουν το σύνολο με το -σε πλήρη θέα- επιβλητικό τρικύλινδρο σύνολο. Παρόντα και αναβαθμισμένα τα συστήματα Cornering ABS και Traction Control, τέσσερα τα οδηγικά προγράμματα (Road, Rain, Sport και ένα που οριοθετείται από τον αναβάτη), full LED τα φωτιστικά σώματα, hill hold control, cruise control, keyless ανάφλεξη και θερμαινόμενα γκριπ (στάνταρ στο GT, εξτρά στο R), δε νομίζουμε να βρεθεί κάποιος παραπονούμενος.

Advertisement


Black και Triple Black για το 2021

Αυτές οι ξεχωριστές εκδόσεις προσφέρουν τις κορυφαίες επιδόσεις του τρικύλινδρου κινητήρα των 2.500cc, διατηρώντας την τεχνολογία και την οδηγική συμπεριφορά που ανέβασε το Rocket 3 στην κορυφή της κατηγορίας του. Με το μοναδικό και εκλεπτυσμένο black-out στυλ, αυτές οι περιορισμένες εκδόσεις προσθέτουν ακόμη περισσότερη άποψη στο μυώδες roadster.

Όλες οι εκδόσεις των Rocket 3 R και GT, περιλαμβάνουν:

Advertisement

• Αλουμινένιο πλαίσιο
• Ρυθμιζόμενη ανάρτηση Showa
• Δαγκάνες Brembo Stylema monobloc
• Ρεζερβουάρ 18Lt
• Αλουμινένιες χυτές ζάντες με 20 ακτίνες
• Σέλες με ρυθμιζόμενη εργονομία για αναβάτη και συνεπιβάτη
• Βελτιστοποιημένο Cornering ABS και Traction Control
• Τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Road, Rain, Sport, Rider)
• TFT οθόνη
• Σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph
• Φωτισμός LED
• Hill assist και Cruise control
• Σύστημα Keyless και θύρα USB
• Θερμαινόμενα grip (Rocket 3 GT)

Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της Triumph, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ διαθέσιμων για τη νέα περιορισμένη έκδοση Rocket 3, μέσω της οποίας κάθε αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει τη μοτοσυκλέτα του ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Μεταξύ τους υπάρχουν σύστημα Shift Assist για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς χρήση του συμπλέκτη, θερμαινόμενα grips (που διατίθενται στάνταρ στο Rocket 3 GT), ακόμα και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Για πιο τουριστικές ορέξεις διατίθεται μια σειρά αποσκευών με ένα πρωτοποριακό σύστημα στήριξης από αλουμίνιο, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Triumph, εναλλακτικές σέλες και τιμόνι καθώς και συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού Track+ και Protect+.

Η τιμή των δύο limited μοντέλων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, μάθαμε όμως πως στην Ελλάδα θα έρθουν δύο εξ αυτών, με το ένα να είναι ήδη “προπουλημένο”.

Διαβάστε επίσης:

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021