Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέες Triumph Rocket 3 R και Rocket 3 GT (+video)

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες Triumph Rocket 3 R και Rocket 3 GT (+video)

NEWSMOTO

Νέες Triumph Rocket 3 R και Rocket 3 GT (+video)

NEWSMOTO

Ανανεωμένες και με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα παραγωγής (τρικύλινδρος 2.500 κ.εκ. 167 ίππων ) επιβλητική μυώδη εμφάνιση και το φημισμένο στυλ της Triumph οι Rocket 3 R και Rocket 3 GT αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία μοτοσυκλετών.

Advertisement
Advertisement

 

Η νέα γκάμα Rocket 3 της Triumph αποτελείται από 2 ολοκαίνουρια μοντέλα. Η Rocket 3 R προσφέρει τη μεγαλύτερη ροπή που έχει αποδοθεί από μοτοσυκλέτα παραγωγής, εύκολο έλεγχο, άνεση και δυνατότητες, ενώ η Rocket 3 GT σχεδιάστηκε για μεγάλα ταξίδια, με περισσότερη άνεση και πολλές ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες αλλάζουν τα δεδομένα. Η Rocket 3 R είναι η απόλυτη «muscle roadster»,  με την μεγαλύτερη ροπή από οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα στον κόσμο, άνεση και τεράστιες δυνατότητες. Η Rocket 3 GT συνδυάζει απόδοση με άνεση, χαλαρή laid-back θέση οδήγησης, έντονη προσωπικότητα και πολλές ταξιδιωτικές δυνατότητες. Οι νέες Rocket 3 R και GT θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τον Ιανουάριο του 2020.

Έχουν τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα παραγωγής στον κόσμο, 2.500 κ.εκ. και αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ, 11% περισσότερη από το προηγούμενο μοντέλο (167 ίππους) και την υψηλότερη ροπή από οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα παραγωγής, με 221Nm / 4.000 σ.α.λ. Οι νέοι σωλήνες εξάτμισης που έχουν μορφοποιηθεί με τη μέθοδο της υδρο-διαμόρφωσης και παράγουν ένα βαθύ επιβλητικό ήχο. Η χαρακτηριστική τριών μπράτσων εξάτμιση είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία των Rocket 3 R και Rocket 3 GT. Η καινοτόμα σχεδίασή της παρέχει ιδανική διαδρομή των σωλήνων και τέλεια ροή από την εισαγωγή μέχρι το cat box και το τριών εξόδων τελικό, παρέχοντας τον μοναδικό βαθύ 3-κύλινδρο ήχο που κάνει την Rocket τόσο ξεχωριστή.

Advertisement

Για μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης, αλλά και ελέγχου των επιδόσεων της Rocket 3, ένας νέος υδραυλικός συμπλέκτης υποβοήθησης της ροπής παρέχει ελαφριά λειτουργία, μειώνοντας τη διαδρομή. Επίσης, το υψηλής απόδοσης 6-τάχυτο κιβώτιο της Rocket 3 κατασκευάστηκε με ακρίβεια για να είναι ανθεκτικό, ομαλότερο, ελαφρύτερο από το βασικό κιβώτιο, καθώς και για να επιτρέψει την χρήση της αυξημένης ροπής από τον νέας γενιάς κινητήρα.

Advertisement

Στα χαρακτηριστικά που φέρουν την υπογραφή της Αγγλικής εταιρίας περιλαμβάνονται: Διπλοί προβολείς LED, η καινοτόμα διαδρομή των τριών σωλήνων της εξάτμισης, τα κρυμμένα αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, οι τροχοί αλουμινίου με 20 ακτίνες (με εντυπωσιακό πίσω ελαστικό 240 χιλ). Η «σέλα» ενός και δύο ατόμων είναι και στις δύο μοτοσυκλέτες άνετη και αλλάζει εύκολα, για καλύτερη διαμόρφωση από τον αναβάτη. Η σειρά Rocket του 2020 έχει πολυτελές φινίρισμα, είναι ελαφρύτερη κατά 40 κιλά, από την προκάτοχό της κάτι που βοηθά στο να δίνει καλύτερο κράτημα και έλεγχο στον αναβάτη της. Στον υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμό περιλαμβάνονται κορυφαία φρένα monobloc Brembo Stylema και ρυθμιζόμενη ανάρτηση Showa.

Στην εστιασμένη στον αναβάτη τεχνολογία περιλαμβάνονται δεύτερης γενιάς οθόνη οργάνων, φωτιζόμενοι διακόπτες, βέλτιστης κλίσης ABS & έλεγχος πρόσφυσης, τέσσερα riding modes Road, Rain, Sport και Rider (το τελευταίο προγραμματίζεται από τον αναβάτη), πλήρης φωτισμός LED, σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα, cruise control, ανάφλεξη χωρίς κλειδί και θερμαινόμενα γκριπ, τα οποία βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό της GT (τα θερμαινόμενα γκριπ ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου R).

Advertisement

Για να κάνετε την Rocket 3 (R ή GT) διαφορετική υπάρχουν  50+ ειδικά σχεδιασμένα νέα αξεσουάρ όπως: Νέα περιεκτική γκάμα βαλιτσών και ολοκαίνουρια αξεσουάρ για περισσότερη άνεση, πρακτικότητα, στυλ και προστασία. Επιπλέον το νέο κιτ «Highway» αναβαθμίζει τις ταξιδιωτικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας. Σε πλήρη αρμονία με τη εμφάνιση τους, τα δύο μοντέλα Rocket 3 διατίθενται σε δύο εναλλακτικούς χρωματισμούς. Για την  Rocket 3 R (Korosi Red και Phantom Black) και για την Rocket 3 GT (Silver Ice and Storm Grey με γραφικό Korosi Red και Phantom Black).