Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Triumph: Και το όνομα αυτής… TF 250-X (+video)

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph: Και το όνομα αυτής… TF 250-X (+video)

NEWSMOTO

Triumph: Και το όνομα αυτής… TF 250-X (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph παρουσίασε επίσημα πλέον την καινούρια motocross μοτοσικλέτα της.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από δεκάδες φωτογραφίες και καμιά δεκαριά βίντεο teaser η Triumph επιτέλους μας παρουσίασε την ολοκαίνουρια motocross μοτοσικλέτα της. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια των Βρετανών να μπούνε σε αυτήν την κατηγορία με στόχο να κατακτήσουν τόσο τους χωμάτινους αγώνες, όσο και τις καρδιές των off-road μοτοσικλετών.

Αυτό που είχε μείνει να μάθουμε για το νέο αυτό μοντέλο είναι το όνομά του. Η Triumph TF 250-X εξελίχθηκε από μια ειδική ομάδα ανθρώπων με τεράστια εμπειρία στους αγώνες motocross και με επικεφαλής των πολυνίκη Ρίκι Καρμικέλ ο οποίος έκανε και την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της μοτοσικλέτας στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Η TF 250-X είναι εξοπλισμένη με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 249,95 κ.εκ. ο οποίος συνεργάζεται με σύστημα ψεκασμού της Dell’Orto. Διαθέτει αλουμινένια πιστόνια και βαλβίδες τιτανίου, ενώ έχει εσωτερική επικάλυψη από ανθρακονήματα, καλύμματα από μαγνήσιο και συμπλέκτη της Exedy Belleville. Η ισχύς δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σίγουρα ο κινητήρας είναι αποδοτικός και πανάλαφρος.

Το πλαίσιο είναι περιμετρικό αλουμινίου και συνεργάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλ. της KYB και μονό αμορτισέρ πλήρως ρυθμιζόμενο. Οι πλάνες τιμονιού είναι από αλουμίνιο και τα φρένα της Brembo. Οι τροχοί είναι της DirtStar 7000 από αλουμίνιο και το τιμόνι από ανθρακονήματα της Pro-Taper. Στον προαιρετικό εξοπλισμό η Triumph έχει διαθέσιμο σύστημα εξάτμιση της Akrapovic, σύστημα εκκίνησης XTrig, ρυθμιζόμενο traction control για αγωνιστική χρήση και αγωνιστική σέλα. Όσο για το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 104 κιλά!

Advertisement

Η καινούρια μοτοσικλέτα motocross της Triumph αναμένεται μέσα στο 2024 με την τιμή της στη Μεγάλη Βρετανία να έχει οριστεί στις 11.300 ευρώ. Το επόμενο διάστημα η Triumph ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα έχουμε και μια enduro έκδοση της μοτοσικλέτας.

Advertisement

Βίντεο της TF250-X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι περιλαμβάνουν οι τρεις εκδόσεις της νέας Triumph Tiger 900 (+video)
Δυνατές προσφορές από την Triumph
Το αριστούργημα της Metisse τιμάει τον Στιβ Μακουίν

Advertisement