Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το αριστούργημα της Metisse τιμάει τον Στιβ Μακουίν

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αριστούργημα της Metisse τιμάει τον Στιβ Μακουίν

NEWSMOTO

Το αριστούργημα της Metisse τιμάει τον Στιβ Μακουίν

NEWSMOTO

Η εκπληκτική αντιγραφή της θρυλικής Triumph του Στιβ Μακουίν ξυπνάει θύμισες.

Advertisement
Advertisement

Η Metisse Motorcycles είναι μια πολύ μικρή εταιρεία από την Αγγλία που ειδικεύεται στα πλαίσια μοτοσικλετών, ιδιαίτερα παλαιότερων βρετανικών μοντέλων. Από τη δεκαετία του 1960 κατασκεύαζε custom πλαίσια για τους πελάτες της οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν τη δική τους μοτοσικλέτα, όπως ακριβώς την ονειρεύονταν.

Ένας από τους πιο διάσημους πελάτες της Metisse ήταν ο θρυλικός Στιβ Μακουίν. Ο λάτρης των δύο τροχών και οσκαρικός ηθοποιός το 1966 είχε ζητήσει από την Metisse να του φτιάξει μια μοτοσικλέτα και έτσι γεννήθηκε η περίφημη MK3 την οποία έχουμε δει αμέτρητες φορές σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε πίστες χωμάτινων αγώνων με αναβάτη τον Μακουίν.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο ότι η Metisse MK3 ήταν η καλύτερη μοτοσικλέτα σε οδηγική συμπεριφορά που είχε ποτέ. Για να τιμήσει τον Στιβ Μακουίν η Metisse Motorcycles αποφάσισε να δημιουργήσει μια ρεπλίκα, πιστό αντίγραφο της MK3. Η μοτοσικλέτα ονομάζεται McQueen Desert Racer και θα παραχθεί σε μόλις 300 αντίτυπα.

Η συλλεκτική αυτή Metisse χρησιμοποιεί το κλασικό σωληνωτό πλαίσιο και κινείται από τον αυθεντικό κινητήρα της Triumph T6 των 650 κ.εκ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 4τάχυτο και η τροφοδοσία γίνεται μέσω καρμπιρατέρ της Amal. Το πιρούνι εμπρός είναι της Ceriani και τα αμορτισέρ της Girling, ενώ οι τροχοί προέρχονται από BSA και τα φρένα είναι ταμπούρα εμπρός και πίσω.

Advertisement

Η Metisse McQueen Desert Racer θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αριθμό ταξινόμησης και σφραγίδα γνησιότητας από το Ίδρυμα McQueen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο ισχυρή η νέα Triumph Tiger 900 του 2024 (+video)
Θα κάψουν καρδιές οι 8 Triumph Bonneville Stealth Edition
Τίτλοι τέλους μετά από 60 χρόνια για την Triumph Thruxton (+video)