Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι περιλαμβάνουν οι τρεις εκδόσεις της νέας Triumph Tiger 900 (+video)

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι περιλαμβάνουν οι τρεις εκδόσεις της νέας Triumph Tiger 900 (+video)

NEWSMOTO

Τι περιλαμβάνουν οι τρεις εκδόσεις της νέας Triumph Tiger 900 (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph φέρνει το 2024 τη νέα Tiger 900 σε τρεις εκδόσεις με ουσιαστικές αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την άκρως ενδιαφέρουσα σειρά των 400αριών της Triumph, η Βρετανική μάρκα έχει ακόμα ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της για το 2024. Πρόκειται για το καινούριο Tiger 900 το οποίο έρχεται με πολλές και ουσιαστικές αναβαθμίσεις με στόχο να μπει ξανά δυναμικά στη μάχη της κορυφής στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών.

Η Triumph έχει δημιουργήσει τρεις εκδόσεις για τη νέα Tiger 900. Πρόκειται για την Tiger 900 GT, την Tiger 900 GT Pro και την Tiger 900 Rally Pro. Η κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που δίνουν στον αναβάτη ότι ακριβώς χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του.

Advertisement
Advertisement

Οι διαφορές στα τρία μοντέλα έχουν να κάνουν κυρίως με οδηγικά στοιχεία, δηλαδή στις αναρτήσεις και τους τροχούς, ενώ έχουν μικρές διαφορές και στις διαστάσεις. Η βασική διαφορά ανάμεσα στις GT και Rally είναι οι τροχοί. Στην GT και GT Pro οι ζάντες είναι χυτές 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ στη Rally είναι ακτινωτές με 21 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Οι αναρτήσεις είναι ακόμα πιο περίπλοκες. Το πιρούνι εμπρός στις GT και GT Pro είναι Marzocchi 45 χιλ. και πλήρως ρυθμιζόμενο με διαδρομή 180 χιλ. Το πιρούνι του Rally Pro από την άλλη είναι της Showa 45 χιλ. πλήρως ρυθμιζόμενο με διαδρομή 240 χιλ. Το αμορτισέρ της GT είναι της Marzocchi με διαδρομή 170 χιλ. και ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς. Στην έκδοση GT Pro το αμορτισέρ είναι ίδιο, αλλά οι ρυθμίσεις γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο από την οθόνη της μοτοσικλέτας. Αντίθετα, στην έκδοση Rally Pro το αμορτισέρ είναι της Showa, πλήρως ρυθμιζόμενο με διαδρομή 230 χιλ.

Advertisement

Το ύψος της σέλας στις εκδόσεις GT και GT Pro είναι ρυθμιζόμενο από 820 έως 840 χιλ. ενώ στην Rally Pro είναι 860-880 χιλ. Το βάρος είναι 219 κιλά (GT), 222 κιλά (GT Pro) και 228 κιλά (Rally Pro). Τέλος, το ψαλίδι της Rally Pro είναι κατά 12 χιλ. πιο μακρύ και το τιμόνι είναι κατά 5 χιλ, πιο φαρδύ.

Advertisement

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των μοντέλων είναι ίδια. Το πλαίσιο είναι ίδιο, το ίδιο και ο τρικύλινδρος κινητήρας σε σειρά 888 κ.εκ. ο οποίος έχει αποκτήσει 13% περισσότερη ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο αποδίδει 108 ίππους και 90 Nm ροπής.

Advertisement

Το ποιοτικό σύστημα ψεκασμού με ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-by-Wire) έχει επίσης αναβαθμιστεί προσφέροντας έξι προγράμματα οδήγησης συν το Rider Configurable για τις GT Pro και Rally Pro και το πρόγραμμα Off- Road Pro μόνο για την Rally Pro. Τα ηλεκτρονικά ενισχύονται με την μονάδα IMU που προσφέρει ABS Στροφής και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, ενώ στον βασικό εξοπλισμό των GT Pro και Rally Pro υπάρχει το quickshifter Triumph Shift Assist.

Οι νέες Triumph Tiger 900 αναμένονται στις αρχές του 2024, το ίδιο και οι τιμές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Triumph Trident 660
Αποστολή newsmoto: Η Triumph έφερε στο Μιλάνο το νέο Tiger 900
Θα κάψουν καρδιές οι 8 Triumph Bonneville Stealth Edition