Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουτουριστικό τρίκυκλο από τη Yamaha

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουτουριστικό τρίκυκλο από τη Yamaha

ΝΕΑ

Φουτουριστικό τρίκυκλο από τη Yamaha

ΝΕΑ

Η Yamaha θα παρουσιάσει στο Τόκιο το πρωτότυπο τρίτροχο αυτοκίνητο Tricera και ένα υδρογονοκίνητο buggy.

Advertisement
Advertisement

Φέτος το περίφημο Tokyo Motor Show έχει αλλάξει ονομασία και ονομάζεται πλέον Japan Mobility Show δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στροφή προς μια νέα γενιά οχημάτων μετακίνησης. Στη συγκεκριμένη έκθεση έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλά φουτουριστικά σχέδια και μελλοντικά projects από τους Ιάπωνες κατασκευαστές και το 2023 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Η Yamaha για παράδειγμα έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο για το Japan Mobility Show. Πρόκειται για ένα τρίτροχο αυτοκίνητο το οποίο αποτελείται από δύο τροχούς εμπρός και έναν τροχό πίσω. Η δομή του μοιάζει με τα τρίτροχα της Morgan και της Polaris έχοντας όμως μια σαφώς πιο φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση και μεγαλύτερο μέγεθος.

Advertisement
Advertisement

Τεχνικά χαρακτηριστικά για τον κινητήρα ή το σύστημα μετάδοσης δεν έχουν γίνει γνωστά για το τρίτροχο. Εκείνο όμως που έγινε γνωστό είναι ότι εκτός από τους εμπρός τροχούς μπορεί να στρίψει και ο πίσω τροχός προς την ίδια διεύθυνση. Το Tricera είναι καθαρά διθέσιο και διαθέτει ένα μελετημένο σύστημα προστασίας από τον αέρα που επιτρέπει στους επιβάτες να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση κράνους.

Εκτός από το Tricera, η Yamaha θα παρουσιάσει στην Ιαπωνία το ηλεκτρικό της σπορ δίκυκλο Motoroid2 και μια τρίτροχη μοτοσικλέτα με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ίσως όμως το πιο σημαντικό όχημα που θα δείξει στο κοινό η Yamaha είναι ένα buggy που κινείται με υδρογόνο. Πρόκειται για το γνωστό YXZ1000R το οποίο τροφοδοτείται με υδρογόνο και διατηρεί τις εκρηκτικές επιδόσεις του μηδενίζοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tricity της αστυνομίας είναι υβριδικό
7+1 modern classic που θα ερωτευτείς
Στρατηγική συνεργασία Yamaha και CFMoto στην Κίνα

Advertisement