Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi

NEWSMOTO

Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi

NEWSMOTO

Η Moto Guzzi ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της μοντέλο V850 X που θα ανήκει στην κατηγορία των scrambler μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

Η Moto Guzzi έναν χρόνο τώρα δουλεύει πάνω σε ένα νέο μοντέλο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το V7 Special. Η καινούρια αυτή μοτοσικλέτα έχει κάνει την εμφάνισή της σε κατασκοπευτικές εικόνες στους δρόμους της Ιταλίας, με την ιστορική μάρκα να ξεκινάει σταδιακά να προετοιμάζει το έδαφος της έλευσης της V850 X.

Στην γκάμα της Moto Guzzi μπορεί να συναντήσει κανείς τις κλασικές V7, την bobber V9, την adventure V85TT και φυσικά την sport touring V100 Mandello. Οι Ιταλοί φαίνεται πως θέλουν να μπουν και σε διαφορετικά… χωράφια καθώς η V850 X αναμένεται να ανήκει στην κατηγορία scrambler. Σε έγγραφα που διέρρευσαν από το Mandello del Lario, η μοτοσικλέτα θα είναι «μια σύνθεση διαφορετικών κόσμων όπως εκείνον των flat track και εκείνον των scrambler», όπως αναφέρει η ίδια η Moto Guzzi.

Advertisement
Advertisement

Η νέα V850 X λοιπόν θα είναι ένα scrambler μοντέλο με τη βάση του να είναι η V7. Ο κινητήρας θα είναι ο αναβαθμισμένος δικύλινδρος, εγκάρσια τοποθετημένος των 853 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 66 ίππους και 73 Nm ροπής. Μεγάλη διαφορά έχουμε στο βάρος της μοτοσικλέτας καθώς από τα 222 κιλά της V7 πάμε στα 212 κιλά, ενώ οι τροχοί θα είναι ακτινωτοί με ελαστικά διπλής χρήσης, όπως τα Michelin Anakee.

Το πλαίσιο αναμένεται να είναι ίδιο με εκείνο του V7 Special, το ίδιο και τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά όπως το πλάτος και το μεταξόνιο. Τον σχεδιασμό της μοτοσικλέτας έχει αναλάβει το Piaggio Advanced Design Center στην Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Miguel Galluzzi και αναμένεται να έχει στοιχεία ρετρό και flat track. Το σίγουρο είναι ότι η μοτοσικλέτα θα είναι κομψή και με έντονη προσωπικότητα, όπως όλα τα Guzzi. Υπομονή μέχρι την EICMA 2022 τον Νοέμβριο για να μάθουμε περισσότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B
Ακόμα και ο Wolverine οδηγεί Moto Guzzi V100 Mandello
Το Νοέμβριο «προσγειώνεται» στην Ελλάδα η Moto Guzzi V100 Mandello (+video)

Advertisement