Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με αυτήν τη μοτοσικλέτα θα κερδίσεις το Dakar (+video)

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτήν τη μοτοσικλέτα θα κερδίσεις το Dakar (+video)

NEWSMOTO

Με αυτήν τη μοτοσικλέτα θα κερδίσεις το Dakar (+video)

NEWSMOTO

Η GasGas παρουσίασε μια ειδική περιορισμένη έκδοση της αγωνιστικής RX450F που κέρδισε το φετινό Rally Dakar.

Advertisement
Advertisement

Σκέφτεσαι να πάρεις μέρος στο επόμενο Rally Dakar; Τότε αυτή είναι η μοτοσικλέτα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις να κερδίσεις. Η GasGas, μετά την τεράστια επιτυχία τον περασμένο Ιανουάριο και την νίκη στο Rally Dakar 2022 με αναβάτη τον Sam Sunderland, αποφάσισε να κατασκευάσει μια ειδική έκδοση της RX450F.

Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα βασισμένη στο αγωνιστικό μοντέλο που κέρδισε το δυσκολότερο αγώνα του κόσμου βάζοντας δύσκολα σε παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Honda, η Yamaha και η KTM. Η RX450F Replica είναι βαμμένη σε λευκό χρωματισμό και στα πλευρικά πλαστικά δεσπόζει ένα μεγάλο κόκκινο λογότυπο της εταιρείας. Ο κινητήρας είναι αγωνιστικός μονοκύλινδρος 450 κ.εκ. ο οποίος μετά τη φροντίδα των ανθρώπων της GasGas αποδίδει κοντά στους 60 ίππους. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού της Keihin, ενώ και την διαχείριση του κινητήρα έχει αναλάβει ECU της Keihin.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία είναι τα περιφερειακά της μοτοσικλέτας με αναρτήσεις της WP και φρένα της Brembo. Το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι είναι από την αγωνιστική σειρά XPLOR PRO, το ίδιο και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ οι τροχοί είναι αλουμινίου της Excel με ελαστικά της Continental. Το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων συνοδεύεται από μονόδρομο συμπλέκτη της Pankl με υδραυλική τρόμπα της Brembo.

Ένα από τα στοιχεία της μοτοσικλέτας που αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμη να κατακτήσει τους αμμόλοφους είναι η χωρητικότητα καυσίμου. Η RX450F Replica είναι εξοπλισμένη με 3 δοχεία καυσίμου τα οποία συνολικά προσφέρουν χωρητικότητα 34 λίτρα. Μάλιστα το ένα ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος παίζει το ρόλο του υποπλαισίου. Η σπάνια αυτή μοτοσικλέτα της GasGas θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων και θα κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας.

Advertisement

Η παρουσίαση της ομάδας Dakar 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023
Αγωνιστική ΚΤΜ ή βελτιωμένη Huracan; (+video)
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)