Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το επόμενο Yamaha Tracer 9 GT+ δεν θα πέφτει! (video)

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Yamaha Tracer 9 GT+ δεν θα πέφτει! (video)

NEWSMOTO

Το επόμενο Yamaha Tracer 9 GT+ δεν θα πέφτει! (video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε επίσημα το εκπληκτικό σύστημα υποβοήθησης σταθεροποίησης της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Yamaha παρουσίασε ένα νέο project πάνω στο οποίο δουλεύει και ονομάστηκε Jin-Ki Kanno x Jin-Ki Anzen Safety Vision. Αυτό το σχέδιο είχε στη βάση του ένα μέλλον χωρίς καθόλου ατυχήματα με μοτοσικλέτα και στηριζόταν σε τρεις πυλώνες, την τεχνολογία υποβοήθησης της οδήγησης, τις ικανότητες του αναβάτη και την συνδεσιμότητα μετάδοσης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Η Yamaha λοιπόν δημιούργησε ένα σύστημα ασφάλειας σε μοτοσικλέτα το οποίο ονομάστηκε AMSAS (Advanced Motorcycle Stabilization Assist System). Πρόκειται για ένα σύστημα σταθεροποίησης της μοτοσικλέτας σε χαμηλές ταχύτητες που αποτρέπει την πτώση της ακόμα και όταν ο αναβάτης δεν έχει τον έλεγχο. Με λίγα λόγια, η μοτοσικλέτα ακόμα και χωρίς αναβάτη δεν πέφτει όταν κινείται με ταχύτητες της τάξης των 10 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αποτελείται από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος συνδέεται στον εμπρός τροχό και δίνει ώθηση στη μοτοσικλέτα και ένα σύστημα σταθεροποιητή διεύθυνσης που είναι τοποθετημένος στο τιμόνι. Όταν η μοτοσικλέτα ξεκινάει ο ηλεκτροκινητήρας του τροχού βοηθάει στο να ελέγξει και να διατηρήσει τη σωστή ταχύτητα, ενώ μετά τα 5 χλμ./ώρα επεμβαίνει ο σταθεροποιητής τιμονιού για να ελέγξει και να διορθώσει τις κινήσεις της μοτοσικλέτας.

Τα δύο συστήματα συνεργάζονται με ισχυρή μονάδα ελέγχου, αισθητήρες και μονάδα IMU 6 αξόνων που σε πραγματικό χρόνο μετράνε τα δεδομένα και είναι σε θέση να κρατήσουν όρθια τη μοτοσικλέτα σε ταχύτητες περπατήματος. Η εφαρμογή του συστήματος έγινε πάνω σε μια Yamaha R25 και στόχος είναι σε επόμενη φάση να τοποθετηθεί σε μοντέλα όπως το Tracer 9 GT+.

Advertisement

Δείτε το βίντεο του συστήματος AMSAS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζει εκπλήξεις η Yamaha στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023
Τι περιλαμβάνει το Urban Pack του Yamaha NMAX 125 (+video)
Τι νέο φέρνει η Yamaha MT-125 του 2023 (+video)