Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τίτλοι τέλους μετά από 60 χρόνια για την Triumph Thruxton (+video)

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίτλοι τέλους μετά από 60 χρόνια για την Triumph Thruxton (+video)

NEWSMOTO

Τίτλοι τέλους μετά από 60 χρόνια για την Triumph Thruxton (+video)

NEWSMOTO

Το απόλυτο cafe racer της Triumph οδεύει προς το τέλος του με μια επετειακή έκδοση το 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανεπανάληπτης σειράς κόμικ με θέμα τη μοτοσικλέτα Joe Bar Team είχε ως πρωταγωνιστή μια συγκεκριμένη μοτοσικλέτα. Αυτή η μοτοσικλέτα ήταν η Triumph Thruxton η οποία από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα αποτελεί την επιτομή των cafe racer μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη Thruxton κατασκευάστηκε το 1964 με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο των αγώνων και από εκείνη τη στιγμή έμελλε να γίνει το σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης μοτοσικλετιστικής φιλοσοφίας. Μετά από 60 χρόνια η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στην ιστορία του Thruxton κατασκευάζοντας μια τελευταία έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η Triumph Thruxton RS Final Edition σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Χίνκλεϋ έχει συλλεκτικό χαρακτήρα καθώς είναι η τελευταία έκδοση της μοτοσικλέτας. Είναι βαμμένη στο κλασικό αγωνιστικό πράσινο μεταλλικό χρώμα της εταιρείας με χειροποίητες χρυσές γραμμές και υπογραφή από τον καλλιτέχνη. Η Thruxton εκτός από τον συνδυασμό της πολυτέλειας και της παράδοσης, τιμάει και το αγωνιστικό DNA της μάρκας.

Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Final Edition είναι τα μαύρα πλευρικά πάνελ, το κάλυμμα τη σέλας συνεπιβάτη με τα αρχικά του καλλιτέχνη, το γνήσιο λογότυπο της Triumph στο ρεζερβουάρ και το λογότυπο Final Edition στον κινητήρα. Φυσικά, η μοτοσικλέτα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας το οποίο υπογράφει ο CEO της Triumph, Νικ Μπλερ.

Advertisement

Όσο για το τεχνικό κομμάτι, η Thruxton RS Final Edition χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα 1.200 κ.εκ. με απόδοση 105 ίππους και 112 Nm ροπής. Τα πίσω αμορτισέρ είναι της Ohlins και συνεργάζονται με ανεστραμμένο πιρούνι της Showa, ενώ τα φρένα είναι της Brembo.

Advertisement

Η ιδιαίτερη αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη το 2024 μαζί με την τελευταία χρονιά κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας.

Η τελευταία Thruxton.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;
Δελεαστικές οι τιμές των νέων Triumph 400 (+video)
Νέα χρώματα για την Triumph Tiger Sport 660