Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;

NEWSMOTO

Τι κοινό έχουν ο Έλβις Πρίσλεϋ, η Triumph και η Μαφία του Μέμφις;

NEWSMOTO

Η Triumph ανακάλυψε πρόσφατα μια σπουδαία ιστορία που αφορά τον Βασιλιά Έλβις και τη Μαφία του Μέμφις.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους αμέτρητους θρύλους που συνοδεύουν τον Έλβις Πρίσλεϋ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Triumph. Πρόκειται για την επιβεβαιωμένη πλέον ιστορία των εννιά Triumph 650 TR6 που ο Βασιλιάς της Rock ‘n’ Roll  χάρισε στους φίλους του στο Μέμφις.

Τον Ιούνιο του 1965, ο Έλβις βρισκόταν στα γυρίσματα του μιούζικαλ «Frankie and Johnny» στα Samuel Goldwyn Studios του Χόλιγουντ. Στα διαλείμματα περνούσε το χρόνο του με τους πιο στενούς του φίλους, γνωστούς ως «Η Μαφία του Μέμφις» στο σπίτι του στο Μπελ Έρ.

Advertisement
Advertisement

Ο Τζέρι Σίλινγκ, φίλος του Έλβις και μέλος της διάσημης «Μαφίας του Μέμφις», έβαλε προκαταβολή σε ένα νέο Triumph T120 650 Bonneville. Όταν έφερε τη μοτοσικλέτα στο σπίτι, ο Έλβις ζήτησε να το πάει μια βόλτα στη γειτονιά και εντυπωσιάστηκε. Όταν επέστρεψε είπε στον διευθυντή μεταφοράς του, Άλαν Φόρτις, «να παραγγείλει ένα για όλα τα παιδιά, αλλά αυτό πρέπει να γίνει απόψε!».

Το κατάστημα Robertson & Sons κατάφερε να παραδώσει επτά Triumph εκείνη τη νύχτα, ένα μείγμα 650 TR6 και 650 T120. Οι υπόλοιπες μοτοσικλέτες έφτασαν δύο μέρες αργότερα.

Advertisement

Αυτός ο μύθος επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την Triumph και σε συνεργασία με το ίδρυμα Elvis Presley Enterprises οι Βρετανοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της T120 Bonneville. Η μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στα μοντέλα της Μαφίας του Μέμφις και στο σχέδιο του βραβευμένου γεωργιανού καλλιτέχνη Τζ Ντάαρ. Το σχέδιο διαθέτει χρυσά γράμματα, που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Έλβις γραμμένο με φώτα, καθώς και σιλουέτες σε κόκκινο φόντο, που απηχούν τη σκηνογραφία της πιο διάσημης ερμηνείας του Comeback Special του 1968.

Advertisement

Παράλληλα, η Triumph συνεργάστηκε με την Gibson για τη δημιουργία μιας κιθάρας αφιερωμένης στον Έλβις χρησιμοποιώντας ως βάση το μοντέλο Les Paul, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση των Legends 1959. Τα δύο κομμάτια δωρήθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Elvis Presley.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Triumph Street Triple 765 RS
Δελεαστικές οι τιμές των νέων Triumph 400 (+video)
Μεγαλώνει η οικογένεια των Triumph Scrambler με τη νέα 1200X (+video)