Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι κρύβεται πίσω από το R12S της BMW Motorrad;

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβεται πίσω από το R12S της BMW Motorrad;

NEWSMOTO

Τι κρύβεται πίσω από το R12S της BMW Motorrad;

NEWSMOTO

Η BMW αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση τα επόμενα χρόνια ετοιμάζοντας ολοκαίνουρια μοντέλα σε πολλαπλά μέτωπα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Moτorrad μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να έχει κρατήσει μια στάση αναμονής όσον αφορά την παρουσίαση καινούριων βασικών μοντέλων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει εντατικά στο παρασκήνιο πάνω σε πολλαπλά μέτωπα. Ήδη έχουν διαρρεύσει εικόνες από το ολοκαίνουριο R1300GS και πλέον είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και μια νέα σειρά με την κωδική ονομασία R12S.

Πριν από μερικούς μήνες, οι Γερμανοί είχαν προχωρήσει στην κατοχύρωση του ονόματος R12 για την γκάμα των μοντέλων τους που παραπέμπει απευθείας στη σειρά R18. Η λογική έλεγε ότι το R12 θα ήταν ένα μικρότερο cruiser στα πρότυπα του R18 με τον κινητήρα boxer της σειράς R nineT, ωστόσο ήρθε τώρα μια νέα αίτηση κατοχύρωσης της BMW να μπερδέψει λίγο τα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Το λογότυπο R12S ήρθε να προστεθεί και παράλληλα να γεμίσει το διαδίκτυο με εικασίες για το τι μπορεί να ετοιμάζει η BMW. Το S σίγουρα παραπέμπει σε σπορ μοντέλα και δεν αποκλείεται απλά να είναι μια έκδοση με μεγαλύτερο φέρινγκ της cruiser R12.

Από την άλλη, κάποιοι αναφέρουν πως ίσως το R12S μας προετοιμάζει για τον αντικαταστάτη της σειράς R nineT. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε μια νέα γενιά ρετρό μοτοσικλετών που θα βασίζονται στον κινητήρα boxer των 1.200 κ.εκ. με πολλαπλές εκδόσεις στο αισθητικό και στο τεχνικό κομμάτι. Για την ώρα το πιο ασφαλές είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε τι μας ετοιμάζει η BMW Motorrad καθώς τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά στο Μόναχο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad
BMW Motorrad Παπανικολάου: Σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα
Εντυπωσιακό scrambler από την θρυλική BSA

Advertisement