Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad

NEWSMOTO

Μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250R και R1250RS από την BMW Motorrad

NEWSMOTO

Το 2023 θα βρει τις R1250R και R1250RS με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα και επανασχεδιασμένα φέρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Εν αναμονή της εκρηκτικής M1000R, η BMW Motorrad ετοιμάζει μικρές αναβαθμίσεις για τα R1250RS και R1250R. Τόσο το sport touring, όσο και το roadster μοντέλο της γερμανικής φίρμας έχουν παραμείνει ίδια από το 2019 μέχρι σήμερα και έχουν αναβαθμιστεί μόνο στις χρωματικές αλλαγές και στον κινητήρα. Η μοναδική ουσιαστική αλλαγή είχε γίνει το 2021 όταν η BMW τοποθέτησε τον καινούριο boxer με την τεχνολογία Shift-Cam.

Για το 2023 η BMW Motorrad προτίμησε να μην προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στα δύο μοντέλα της, παρά μόνο να τα φρεσκάρει σε διάφορα σημεία. Ένα από τα σημεία που επενέβη το εργοστάσιο είναι στα ηλεκτρονικά συστήματα. Πλέον οι δύο μοτοσικλέτες αποκτούν περισσότερες επιλογές οδήγησης για ακόμα μεγαλύτερο εύρος χρηστικότητας, ενώ παραμένουν τα χρήσιμα συστήματα ASC και Hill Start Control. Φυσικά, η BMW συνεχίζει να παρέχει τα εξελιγμένα συστήματα Dynamic Pro με όλα τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση του R1250RS η BMW έχει σχεδιάσει ένα νέο κουστούμι το οποίο βοηθάει τόσο στην προστασία των επιβατών όσο και την αεροδυναμική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Παράλληλα, το ύψος της μοτοσικλέτας έχει αυξηθεί υποδηλώνοντας νέο σύστημα ανάρτησης στο πίσω μέρος και νέα γεωμετρία στο πλαίσιο, ενώ οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι και πάλι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες όπως στο προηγούμενο μοντέλο.

Ο κινητήρας τόσο του R1250R όσο και του R1250RS δεν θα έχει αλλαγές. Το boxer σύνολο των 1.254 κ.εκ. αποδίδει 134 ίππους και 143 Nm ροπής έχοντας τεχνολογία Shift-Cam και αναβαθμισμένο σύστημα βαλβίδων. Αναβάθμιση θα έχουμε και στα συστήματα συνδεσιμότητας με την TFT οθόνη 6,5 ιντσών να συνεργάζεται με νέα εφαρμογή της BMW Motorrad η οποία παρέχει στον αναβάτη σύγχρονο σύστημα πλοήγησης, δυνατότητα τηλεφωνικών κλίσεων, μουσική και πολλά ακόμα. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την επίσημη πλέον παρουσίαση των μοντέλων 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Motorrad Παπανικολάου: Σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα
Οι BMW Motorrad Days επέστρεψαν στο Βερολίνο
Μυρίζει μπαρούτι η νέα BMW M1000R (+video)

Advertisement