Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θρύλος του customizing παρουσιάζει την BMW R 18 One Eight C

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θρύλος του customizing παρουσιάζει την BMW R 18 One Eight C

NEWSMOTO

Θρύλος του customizing παρουσιάζει την BMW R 18 One Eight C

NEWSMOTO

Ο Πολ Γιάφι, θρύλος της μεταποίησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αποφάσισε να ασχοληθεί με την BW R 18 και το αποτέλεσμα είναι ανεπανάληπτο.

Advertisement
Advertisement

Ο Πολ Γιάφι για εκείνους που δεν γνωρίζουν είναι από τους εμβληματικούς μεταποιητές στον κόσμο με αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία από το 1991 μέχρι σήμερα. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 2015 όταν έγινε μέλος του Hall of Fame του Sturgis.

Ο διάσημος λοιπόν μεταποιητής αποφάσισε τώρα να πάρει στα χέρια του τη νέα BMW R 18 Trancontinental και να με την φαντασία και τις απίστευτες τεχνικές του να την κάνει ένα έργο τέχνης. Η BMW R 18 One Eight C έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση Moto Bike Expo στη Βερόνα και μάγεψε το κοινό. Για να εκτιμήσει και να κατανοήσει καλύτερα τη μοτοσικλέτα ο Γιάφι έκανε πάνω από 5.000 χιλιόμετρα στη σέλα της μοτοσικλέτας, κυρίως με μεγάλα ταξίδια στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που άλλαξε ο customizer ήταν ο εμπρός τροχό από αλουμίνιο, ενώ κατασκεύασε καινούριες τιμονόπλακες για να ταιριάξουν στην αναβάθμιση του εμπρός μέρους. Πολλά από τα στοιχεία της μοτοσικλέτας, όπως το ρεζερβουάρ, οι εξατμίσεις και το τιμόνι ήταν εμπνευσμένα από τις μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1950.

Δύο από τα σημαντικότερα σημεία της κατασκευής είναι η αερανάρτηση και η εξάτμιση. Η ομάδα του Πολ Γιάφι σχεδίασε από την αρχή μια δεξαμενή αέρα και έναν αεροσυμπιεστή για να χωρέσουν μέσα στο πλαίσιο, ενώ έπρεπε να φτιαχτεί και νέα βάση για τις βαλίτσες και νέο υποπλαίσιο. Από την άλλη, στις εξατμίσεις αφαιρέθηκαν οι καταλύτες, αλλά οι βασικοί σωλήνες παρέμειναν ίδιοι με την στάνταρ μοτοσικλέτας. Το τελείωμα όμως έπρεπε να είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και ήχο.

Advertisement

Η μοτοσικλέτα βάφτηκε σε μαύρο χρώμα από τον κορυφαίο Έκτορ Μαρτίνεζ και τα υλικά στις επενδύσεις επιμελήθηκε η Guys Upholstery. Το hot rod της BMW Motorrad αναμένεται να βρεθεί προς έκθεση και στο BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο το επόμενο διάστημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επετειακό ρεκόρ για την BMW Motorrad
Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια
Διαζύγιο BMW Motorrad και Α. Παναγιωτόπουλος Α.Ε.