Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad ετοιμάζεται να επεκτείνει την γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της αυτήν τη φορά με ένα πατίνι.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο της BMW Motorrad για δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας, κυρίως στο αστικό ιστό, επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά δίκυκλα, το ιδιαίτερο scooter CE-04 και το νεανικό mini bike CE-02 και σίγουρα έπεται συνέχεια με ένα μικρότερο ηλεκτρικό scooter και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που αναμένονται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η BMW Motorrad ωστόσο δεν σταματάει μόνο στις μοτοσικλέτες και τα scooter θέλοντας να μπει και στη δημοφιλέστατη κατηγορία των ηλεκτρικών πατινιών. Αυτή η πρόθεσή της ενισχύθηκε πρόσφατα με τη διαρροή σχεδίων ενός νέου ηλεκτρικού πατινιού που ετοιμάζει και κατάθεσε προς πιστοποίηση με την ονομασία Electric Small-Sized Vehicle.

Advertisement
Advertisement

Το πατίνι της BMW Motorrad έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όσον αφορά τον μηχανισμό αναδίπλωσης του. Εκτός από το τιμόνι που διπλώνει προς τα κάτω, υπάρχει ένας μηχανισμός που μαζεύει τον πίσω τροχό προς την πλευρά της σανίδας στήριξης κάνοντας ακόμα πιο μικρό σε μήκος το πατίνι.

Advertisement

Όσον αφορά την απόδοση το νέο αυτό πατίνι θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης από 500 W μέχρι 1,4 kW. Η τελική ταχύτητα θα είναι περιορισμένη στα 20 χλμ./ώρα λόγω κανονισμών στην Ευρώπη, ενώ θα υπάρχει και πρόγραμμα οδήγησης Walk Mode που περιορίζει την ταχύτητα στα 6 χλμ./ώρα για πέρασμα από πεζόδρομους.

Advertisement

Το πατίνι της BMW Motorrad είναι άγνωστο πότε θα παρουσιαστεί επίσημα, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε μέσα στο 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Vision AMBY.

Το πρόγραμμα Vision AMBY της BMW Motorrad.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: