Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα δούμε τον «ντοπαρισμένο» Andrea Iannone ξανά στο MotoGP;

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε τον «ντοπαρισμένο» Andrea Iannone ξανά στο MotoGP;

NEWSMOTO

Θα δούμε τον «ντοπαρισμένο» Andrea Iannone ξανά στο MotoGP;

NEWSMOTO

Οι φήμες φουντώνουν για πιθανή επιστροφή του Andrea Iannone το 2024 στο MotoGP ή το WSBK.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι φίλοι του MotoGP είναι βέβαιο ότι θα θυμούνται τον εξαιρετικά ταλαντούχο Andrea Iannone. Ο Ιταλός αναβάτης είχε μια σπουδαία καριέρα στο MotoGP περνώντας από εργοστασιακές ομάδες όπως η Suzuki, η Ducati και η Aprilia με πολύ θετική παρουσία, νίκες και βάθρα.

Η ταχύτητά του ήταν αδιαμφισβήτητη και αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της εποχής του, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Iannone. Ο Ιταλός το 2019 υποβλήθηκε σε anti-dopping τεστ και βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες, κάτι που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα του. Ο Iannone τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από τους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Iannone φυσικά ποτέ δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι η πορεία του στους αγώνες μοτοσικλέτας δεν ολοκληρώθηκε και συνέχισε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ενίοτε τον έχουμε δει σε διοργανώσεις της Aprilia, αλλά και σε track days να οδηγεί μοτοσικλέτες, ενώ όπως ο ίδιος αναφέρει θέλει το 2024 να βρίσκεται και πάλι στα paddock του MotoGP.

Ο μάνατζερ του Andrea Iannone, Carlo Pernat δείχνει μάλιστα να έχει ήδη στα χέρια τους μερικές προτάσεις για τον αναβάτη του. «Ο Andrea θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει, πήγα να τον δω πριν μερικές ημέρες και νομίζω ότι θα τον δούμε σύντομα στη σέλα κάποιας μοτοσικλέτας», είπε ο Ιταλός μάνατζερ στο ιταλικό GPOne.

Advertisement

Ο Iannone μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες το 2024 και με την έντονη προσωπικότητά του δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά στο grid. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν θα έχει διατηρήσει την απίστευτη ταχύτητά του, ενώ ερωτηματικό επίσης παραμένει αν θα βρει στο MotoGP ή στο WSBK. Προς το παρόν πάντως ο Iannone συνεχίζει την καριέρα του ως τηλεπερσόνα στην Ιταλία χορεύοντας σε τηλεοπτικό reality show.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)
Πότε γίνονται οι παρουσιάσεις των ομάδων MotoGP 2023
Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP

Advertisement