Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP

NEWSMOTO

Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP

NEWSMOTO

Δεν είναι εύκολο και σίγουρα όχι φτηνό να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου στο κορυφαίο πρωτάθλημα των δύο τροχών.

Advertisement
Advertisement

Το MotoGP, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ιδιαίτερα μετά την έναρξη της τετράχρονης περιόδου στις αρχές του 2000, έχει ξεφύγει σε οικονομικό επίπεδο. Τα μπάτζετ που ξοδεύονται από τα εργοστάσια είναι αστρονομικά και η συνεχιζόμενη επένδυση σε νέες τεχνολογίες πιέζουν συνεχώς τα οικονομικά όρια στα άκρα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Suzuki αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα με στόχο να μεταφέρει το μπάτζετ του MotoGP στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών στις μοτοσικλέτες παραγωγής. Το ποσό που ξοδεύει ένα εργοστάσιο για να σταθεί ανταγωνιστικά στο MotoGP πλέον φτάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προκαλεί ίλιγγο.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της KTM, Stefan Pierer, δεν έκρυψε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας στο MotoGP τα τελευταία χρόνια. Είναι φυσικά τα χρήματα και τα τεράστια ποσά που πρέπει να δαπανηθούν για να στηθεί μια σωστή ομάδα και μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα.

Ο ισχυρός άνδρας της KTM τόνισε σχετικά: «Χρειάζεσαι ένα τεράστιο μπάτζετ για να στήσεις έναν τέτοιο σχεδιασμό. Μιλάμε για περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το MotoGP. Αν θέλεις να παλέψεις για το βάθρο θα πρέπει να ξοδέψεις αυτά τα χρήματα».

Advertisement

Το θετικό από όλα αυτά είναι ότι η προβολή που παίρνει το εργοστάσιο από το πρωτάθλημα MotoGP είναι τόσο μεγάλη που καλύπτεται μεγάλο μέρος της επένδυσης από την αύξηση πωλήσεων και αναγνωρισιμότητας της μάρκας. Αν έχεις και έναν χορηγό όπως η Reb Bull στο πλευρό σου τότε τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio 1 (+video)
Πρωτότυπες MotoGP στα χρώματα της Formula 1
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα