Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε τα χρώματα της μοτοσικλέτας για το MotoGP του 2023 στην Ινδονησία.

Advertisement
Advertisement

Την Ινδονησία επέλεξε η Yamaha για να παρουσιάσει τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2023. Η επιλογή της Jakarta δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς αποτελεί μια από τις πιο δυνατές αγορές για το ιαπωνικό εργοστάσιο και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας ενδιαφέρει πολύ όλους τους κατασκευαστές μοτοσικλέτας.

Η Yamaha λοιπόν, εύλογα διάλεξε την Τζακάρτα να δείξει στο κοινό τα χρώματα της M1 με την οποία στοχεύει να κατακτήσει ξανά την κορυφή. Μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2021, πέρυσι τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Yamaha και τον Fabio Quartararo καθώς δυσκολεύτηκαν να τα βάλουν με τις ισχυρές Ducati.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό πρόβλημα της μοτοσικλέτας ήταν η ισχύς του κινητήρα και η έξοδο από τις στροφές, κάτι που η Yamaha φαίνεται να βελτίωσε με τον ερχομό ενός νέου κινητήρα για το 2023. Ο Quartararo και ο Franco Morbidelli φέτος ελπίζουν να έχουν στα χέρια τους μια πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα για να μπορέσουν να τα βάλουν με τις Ducati. Θυμίζουμε ότι το 2023 η Yamaha θα έχει μόνο δύο μοτοσικλέτες στο grid του MotoGP.

Τα χρώματα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας για το 2023 είναι παρόμοια με τα περσινά με κάποιες λεπτομέρειες να δίνουν μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Έχει προστεθεί σε όλα τα φέρινγκ ένα είδος καμουφλάζ το οποίο είναι διακριτικό, ενώ δεσπόζει στα πλευρικά της μοτοσικλέτας το μεγάλο λογότυπο της Monster.

Advertisement

Προφανώς όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι ότι το 2023 θα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το 2022 και ο πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo δηλώνει έτοιμος να παλέψει για τη νίκη. Ο τραυματισμός του στο χέρι σε προπόνηση motocross πριν από μερικούς μήνες δεν τον απασχολεί πλέον και ανυπομονεί να οδηγήσει στις δοκιμές της Μαλαισίας την καινούρια του μοτοσικλέτα.

Advertisement

Οι πρώτες δοκιμές για το 2023 αρχίζουν στις 9 Φεβρουαρίου στην Sepang της Μαλαισίας.

Βίντεο παρουσίασης της Yamaha MotoGP 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha προσέγγισε τον Jorge Martin
Η Yoshimura «περιποιείται» τη Yamaha R7 σας (+video)
Αυτή είναι η τιμή του νέου Yamaha XMAX 300