Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

4+1 ηλεκτρικά scooter που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη βενζίνη

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

4+1 ηλεκτρικά scooter που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη βενζίνη

NEWSMOTO

4+1 ηλεκτρικά scooter που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη βενζίνη

NEWSMOTO

Αν θέλεις μια αποδοτική, οικολογική και στιλάτη λύση στις αστικές σου μετακινήσεις θα τη βρεις σε αυτά τα scooter.

Advertisement
Advertisement

Τα περισσότερα ηλεκτρικά scooter που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν τη μικρομετακίνηση. Είναι δηλαδή μικρά δίκυκλα τα οποία καλύπτουν μικρές αποστάσεις της τάξης των 50 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα τα 45Km/h.

Την συγκεκριμένη κατηγορία δεν την έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα το αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα, καθώς οι απαιτήσεις της καθημερινής μετακίνησης είναι σαφώς μεγαλύτερες και σίγουρα πιο περίπλοκες.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ηλεκτρικών scooter τα οποία προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και ουσιαστικά είναι σε θέση να καλύψουν σχεδόν κάθε ανάγκη καθημερινής μετακίνησης. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα δίκυκλα ξεπερνούν σε δυνατότητες τα βενζινοκίνητα scooter όχι μόνο 125 κ.εκ. αλλά και μεγαλύτερων.

BMW CE-04

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της λίστας των ηλεκτρικών scooter όσον αφορά τις επιδόσεις τοποθετείται το BMW CE-04. Το φουτουριστικό δίκυκλο της γερμανικής φίρμας από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε κέρδισε πολλούς φίλους της μοτοσικλέτας όχι μόνο για την μοναδική του εμφάνιση, αλλά και τις εξαιρετικές επιδόσεις του.

Ο ηλεκτροκινητήρας του CE-04 έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με το τμήμα αυτοκινήτων και αποδίδει 42 ίππους και 62 Nm ροπής. Όσο για την αυτονομία, αυτή ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα σε κίνηση εντός πόλης με τη φόρτιση να γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα (50 λεπτά για το 80%) χάρη στον ταχυφορτιστή 6,9kW (προαιρετικός εξοπλισμός). Η τιμή του BMW CE-04 είναι 12.180 ευρώ.

Daytona E-Viball 125

Advertisement

Η πλέον προσιτή λύση στην κατηγορία είναι το Daytona E-Viball 125. Το ηλεκτρικό scooter της Daytona Best Electric τα έχει όλα και συμφέρει με καλές επιδόσεις και πλήρη εξοπλισμό οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας. Το E-Viball 125 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 3,2kW ο οποίος αποδίδει 44Nm ροπής.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 75 χλμ./ώρα και με τη χρήση δύο μπαταριών είναι ικανό να διανύσει σχεδόν 100 χιλιόμετρα. Δυνατό σημείο του scooter είναι η καλή οδηγική συμπεριφορά και η ευκολία στη διαδικασία φόρτισης χάρη στις αποσπώμενες μπαταρίες. Η τιμή του e-Viball 125 είναι στα 4.190 ευρώ (2 μπαταρίες).

RAY 7.7

Ένα scooter που σίγουρα έχει αποδείξει τις ικανότητές του είναι το Ray 7.7. Το ηλεκτρικό scooter από τη Βαρκελώνη ίσως να μην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις στη νέα γενιά ηλεκτρικών scooter. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 23 ίππων (15 ίππους σταθερά) και 60 Nm ροπής με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 125 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία του μοντέλου η οποία φτάνει τα 150 χιλιόμετρα σε συνθήκες κίνησης στην πόλη. Η τιμή του Ray 7.7 είναι στα 8.990 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε στην Electromove.

Seat MO 125 eScooter

Advertisement

Ένα από τα ηλεκτρικά scooter που σίγουρα ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το Seat MO 125 eScooter. Μπορεί να προέρχεται από αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο το ισπανικό scooter είναι από τα πλέον ικανά της αγοράς. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 9,2 ίππους και 240Nm (peak) ροπής με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 100 χλμ./ώρα! Και στον τομέα της αυτονομία όμως η κατάσταση είναι εξαιρετική με το MO να είναι σε θέση να διανύσει σχεδόν 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η τιμή του Seat MO 125 eScooter είναι στα 6.890 ευρώ.

Silence S01 

H Silence από την Ισπανίας έκανε πολύ δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά προσφέροντας τρία scooter με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Το S01 είναι το κορυφαίο της μοντέλο το οποίο χρησιμοποιεί έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 9,2 ίππων ο οποίος χαρίζει 100 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας στο scooter.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Silence να ξεχωρίζει είναι η αποσπώμενη μπαταρία, η οποία με ενσωματωμένα ροδάκια μπορεί εύκολα – σαν μικρό βαλιτσάκι – να αφαιρεθεί και να μεταφερθεί στο σπίτι ή στο γραφείο για φόρτιση.  Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές καθώς τα 0-50 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης, όπισθεν και ένα πολύ ισχυρό σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης. Η τιμή του So1 είναι στα 7.390 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι όλα τα παραπάνω ηλεκτρικά μοντέλα εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαγωνισμός newsmoto: Ο μεγάλος νικητής παρέλαβε το SEAT Mo (+video)
Μία BMW R1250GS αφιερωμένη στο International GS Trophy 2022
Daytona M9 L50: Πολλαπλών ηλεκτρικών χρήσεων