Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Daytona M9 L50: Πολλαπλών ηλεκτρικών χρήσεων

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daytona M9 L50: Πολλαπλών ηλεκτρικών χρήσεων

NEWSMOTO

Daytona M9 L50: Πολλαπλών ηλεκτρικών χρήσεων

NEWSMOTO

Όμορφο και πρακτικό είναι το νέο μικρό ηλεκτρικό scooter της Daytona Best Electric.

Advertisement
Advertisement

Βιώνουμε ήδη μια μεγάλη μεταβατική περίοδο στον τρόπο που γίνονται οι αστικές μετακινήσεις και τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε ολοκληρωτική στροφή στις καθημερινές μας συνήθειες. Η μοτοσικλέτα, το μοτοποδήλατο, το πατίνι και το ποδήλατο, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ιδιαίτερα τα ηλεκτροκίνητα αυτά οχήματα κερδίζουν με γοργό ρυθμό την εύνοια του κοινού.

Η Daytona Best Electric έρχεται να μας προσφέρει ακόμα μια πρόταση στην κατηγορία της μικρομετακίνησης βάζοντας στην γκάμα της το M9 L50. Πρόκειται για ένα μικρό σε διαστάσεις scooter, με νεανική εμφάνιση και υψηλό επίπεδο πρακτικότητας σε όλα τα επίπεδα. Το M9 είναι διαθέσιμο σε έκδοση με μέγιστη ταχύτητα 45Km/h και σε έκδοση 25 km/h.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφαία έκδοση το M9 L50 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 1.800W ο οποίος έχει ομαλή απόκριση και ικανοποιητικές επιταχύνσεις. Στην περίπτωση της έκδοσης 25 km/h η απόδοση είναι στα 1.200W, ενώ και στις δύο εκδόσεις υπάρχουν τρεις επιλογές οδήγησης (ECO, Power και Sport). Η μπαταρία είναι λιθίου 60V-24Ah, προσφέροντας αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (75 χιλιόμετρα για την έκδοση 25 km/h). Το βάρος είναι χαμηλό στα 73,5 κιλά και οι τροχοί είναι 10 ιντσών.


Εξαιρετικός είναι ο εξοπλισμός του scooter καθώς προσφέρει οθόνη LCD με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση, ενώ είναι εξοπλισμένο με σύστημα έξυπνου κλειδιού, keyless εκκίνηση και συναγερμό. Ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα φτάνει τα 22,5 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει ένα full face κράνος, ενώ το επίπεδο πάτωμα είναι ιδανικό για μεταφορά αντικειμένων και εύκολη επιβίβαση. Το M9 διαθέτει επίσης θύρα USB για φόρτιση smartphone και τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Advertisement

Το M9 L 50 πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ 2». Η αγορά του επιδοτείται στο 30%, με επιπρόσθετες επιδοτήσεις, 400€ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος και 500€ για τις κατηγορίες Τρίτεκνος/Πολύτεκνος ή ΑΜΕΑ. Η τιμή του έχει καθοριστεί στα 1.695€, ενώ με την επιδότηση διαμορφώνεται στα 1.285€.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Z2 125 by Zontes: Στιλάτο Commuter
Πλήρως ανανεωμένο το Daytona Monster 125
Δοκιμή: Daytona Zontes G 155