Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Suzuki Hayabusa 2021 : Η επιστροφή του βασιλιά!

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Hayabusa 2021 : Η επιστροφή του βασιλιά!

NEWSMOTO

Suzuki Hayabusa 2021 : Η επιστροφή του βασιλιά!

NEWSMOTO

Εμφανίστηκε πριν από 22 χρόνια σοκάροντας τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, ως η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα παραγωγής παγκοσμίως!

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσυκλέτα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη, η μοτοσυκλέτα θρύλος που δημιούργησε μια ολόκληρη παράδοση, η μοτοσυκλέτα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σχεδιαστικά και η μοτοσυκλέτα που μεγάλωσε γενιές και γενιές είναι εδώ!

Το νέο Suzuki Hayabusa για το 2021 είναι καλύτερο και γρηγορότερο από ποτέ στην 3η γενιά του με τα σενάρια και τις εικασίες περί υπερτροφοδότησης και 300 αλόγων να εξανεμίζονται.

Οι βασικές αρχές της εμφάνισης παραμένουν ίδιες με το μπροστινό της μέρος να γίνεται πιο επιθετικό και αιχμηρό, διατηρώντας όμως την οικογενειακή ταυτότητα της μοτοσυκλέτας. Με λίγο πιο έντονες γραμμές αλλά και προσοχή στην λεπτομέρεια δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις αεροδυναμικές λειτουργίες έχοντας ένα νέο μεγαλύτερο φιλτροκούτι αλλά και νέο σύστημα RAMAIR.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Advertisement
Advertisement

Ο θρυλικός κινητήρας της νέας Hayabusa παραμένει στα 1.340 κ.εκ. ενώ εφαρμόζει κάποια σημαντικά updates για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της αντοχής. Η ισχύς του είναι 190 άλογα στις 9.500 στροφές και 15,3 κιλά ροπής στις 7.000 στροφές.

Η Suzuki ανακοινώνει ότι η νέα Hayabusa είναι η γρηγορότερη όλων των εποχών, αφού αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h από στάση σε 6,8 δευτερόλεπτα, με την τελική να παραμένει στα «ανακοινώσιμα» 299 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Suzuki, οι χρόνοι αυτοί είναι οι καλύτεροι που έχουν επιτευχθεί στην ιστορία του μοντέλου.

suzuki_hayabusa_2021_organa

Advertisement

Το αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών έχει παραμείνει ίδιο, έχοντας αποδείξει την αποτελεσματικότητά του αυτά τα 22 χρόνια, με μοναδική αλλαγή το υποπλαίσιο, το οποίο μειώνει και το συνολικό βάρος κατά 700 γραμμάρια. Μεγάλες είναι οι αλλαγές στην εξάτμιση, καθώς πλέον χρησιμοποιούνται καταλύτες και στα τελικά, ενώ ένας νέος σωλήνας συνδέει την εξαγωγή των κυλίνδρων 1 και 4 για περισσότερη ροπή και ισχύ στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Ο ήχος της εξάτμισης έχει μελετηθεί εκ νέου προκειμένου να προσφέρει την μέγιστη ακουστική απόλαυση χωρίς να ενοχλεί τον αναβάτη στον δρόμο, αλλά και να φέρει την δική της ηχητική «υπογραφή».

Η νέα BUSA όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν έρχεται με πλήρως βελτιωμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση μπροστά KYΒ, μπροστινές δαγκάνες φρένων Brembo με δίσκους 320 mm​, (πίσω παραμένει η μονοπίστονη δαγκάνα της Nissin και ο δίσκος των 260mm), νέες ζάντες 7 ακτινών και ένα τιμόνι τοποθετημένο 12 χιλιοστά πιο κοντά στον αναβάτη βελτιώνοντας σημαντικά την άνεση.

Advertisement

Νέος είναι και ο TFT πίνακας οργάνων που βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλα αναλογικά ταχύμετρο/στροφόμετρο όπως νέα και ανασχεδιασμένη είναι η τιμονόπλακα με νέους διακόπτες. Η νέα Hayabusa έρχεται με ένα τεράστιο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο το οποίο περιλαμβάνει, γκάζι Ride by wire, οδηγικά προγράμματα, IMU μονάδα μέτρησης 6 αξόνων, Traction control, σύστημα anti wheelie, launch control ( με τρία επίπεδα επέμβασης), Cornering ABS, Hill Hold Control System, κλισιόμετρο για να βλέπετε με πόσες μοίρες στρίβετε και σύστημα Active Speed Limiter, για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας.

suzuki_hayabusa_2021_statiki

Το σύστημα αυτο μπορεί να ρυθμιστεί σε μια μέγιστη ταχύτητα που θα περιορίζεται ηλεκτρονικά, διατηρώντας την μοτοσυκλέτα εντός των ορίων ταχύτητας ενώ θα μπορεί να απενεργοποιηθεί
στιγμιαία με ένα γρήγορο άνοιγμα του γκαζιού.

Advertisement

Το πιρούνι προέρχεται από την Kayaba και έχει διάμετρο 43 χιλιοστά, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο ενώ το πίσω αμορτισέρ είναι επίσης Kayaba πλήρως ρυθμιζόμενο, με επεμβάσεις για μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευθεία. Το μοντέλο θα διατεθεί σε 3 χρωματικούς συνδυασμούς με διχρωμίες: Μαύρο-χρυσό, Ασημί-κόκκινο και Λευκό-μπλε.

Η τιμή του είναι στα 21.495 ευρώ και πολύ γρήγορα θα επανέλθουμε με βίντεο δοκιμής.
Προς το παρών απολαύστε το Unboxing βίντεο που φτιάξαμε με το πρώτο Suzuki Hayabusa που ανοίχτηκε στις κεντρικές αποθήκες της Suzuki Σφακιανάκης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανεωμένο Honda Vision 110 (+τιμή)
Yamaha XSR 125 2021
Yamaha Tracer 9/GT & MT-09/SP: Έφτασαν Ελλάδα τα μοντέλα 2021