Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Suzuka 8H: Σε σοβαρή κατάσταση ο Gino Rea

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuka 8H: Σε σοβαρή κατάσταση ο Gino Rea

NEWSMOTO

Suzuka 8H: Σε σοβαρή κατάσταση ο Gino Rea

NEWSMOTO

Ο Βρετανός αναβάτης βρίσκεται σε καταστολή σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας έπειτα από το ατύχημα στη Suzuka.

Advertisement
Advertisement

Ο φετινός 8ωρος αγώνας της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών στιγματίστηκε από το σοβαρό ατύχημα του Gino Rea στις δοκιμές, μία ημέρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Βρετανός αναβάτης της TSR Honda έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στο τελευταίο Tringle σικέιν την πίστα και έπεσε άσχημα.

Από τις πληροφορίες που φτάνουν από την Ιαπωνία και τους τοπικούς δημοσιογράφους, στο ατύχημα δεν ενεπλάκησαν άλλες μοτοσικλέτες και το κράνος του Rea υπέστη σοβαρές ζημιές μετά την πτώση. Ο Βρετανός μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο της πίστας και έπειτα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για να μειωθεί το αιμάτωμα στο κεφάλι. Οι γιατροί αποφάσισαν να βάλουν σε καταστολή τον αναβάτη και να περιμένουν δύο 24ωρα μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο στον εγκέφαλο.


Μέχρι να μάθουμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε από την Ιαπωνία. Οι κανονισμοί που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις στην χώρα της Ανατολής είναι αυστηροί και τίποτα δεν μπορεί να διαρρεύσει αν πρώτα δεν ενημερωθεί η οικογένεια του αναβάτη. Μόλις λοιπόν υπήρξε πλήρης ενημέρωση της οικογένειας ακολούθησε και ενημέρωση του Τύπου για την κατάσταση της υγείας του Rea.

Advertisement
Advertisement

Οι γιατροί προχώρησαν σε νέα εξέταση του Βρετανού και διαπίστωσαν ότι υπάρχει βελτίωση στο πρήξιμο στον εγκέφαλο και μάλιστα υπήρξε προσπάθεια επαναφοράς του από το τεχνητό κώμα. Η κατάσταση του Rea συνεχώς καλυτερεύει με τον αναβάτη να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, ωστόσο απαιτείται αρκετός χρόνος ακόμα για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.


Το ατύχημα του Gino Rea στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας της Suzuka ξύπνησε μνήμες από τον θανάσιμο τραυματισμό του Daijiro Katoh στο Grand Prix της Ιαπωνίας το 2003. Τότε, το μεγάλο ταλέντο της Honda είχε χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και συγκρούστηκε με δύναμη σε ένα κενό που υπήρχε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που η πίστα της Suzuka έχασε μια για πάντα τη διοργάνωση αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Στο Αυστριακό GP ο Marc Marquez… ως επισκέπτης
Αγωνιστική KTM Moto3 συναρμολογείται σε 25 βήματα! (+video)
Η Honda θριαμβεύει στον δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka (+video)

Advertisement