Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Honda θριαμβεύει στον δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka (+video)

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda θριαμβεύει στον δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka (+video)

NEWSMOTO

Η Honda θριαμβεύει στον δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka (+video)

NEWSMOTO

Σε έναν δραματικό 8ωρο αγώνα της Suzuka η Honda ήταν εκείνη που κυριάρχησε φέρνοντας την CBR1000RR στην πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Για τους Ιάπωνες κατασκευαστές μοτοσικλέτας ο θρυλικός 8ωρος αγώνας της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών είναι ίσως ο σημαντικότερος της χρονιάς. Honda, Yamaha, Kawasaki και Suzuki φέρνουν τους καλύτερους αναβάτες από όλο τον κόσμο, τους καλύτερους μηχανικούς με εργοστασιακή υποστήριξη και ρίχνονται στη μάχη ενός αγώνα που αποτελεί τιμή να κερδίσεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το 2022 ήταν η σειρά της Honda να πανηγυρίσει τη νίκη έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα γεμάτο απρόοπτα, ατυχίες και λάθη. Οι αναβάτες της Team HRC, Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi και Iker Lecuona οδήγησαν γρήγορα, δεν έκαναν πολλά λάθη και κυρίως στάθηκαν τυχεροί την τελευταία ώρα του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Σε εκείνο το σημείο δεχόντουσαν την επίθεση της ομάδας της Yamaha YART, ωστόσο ένα ατύχημα της ομάδα της Yamaha ουσιαστικά τους άφησε μόνους πρώτους με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Η Honda είχε να κερδίσει από το 2014 τον θρυλικό 8ωρο αγώνα της Suzuka.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki. Το εργοστάσιο από το Akashi είχε μοναδικό στόχο τη νίκη, για αυτό άλλωστε είχε επιστρατεύσει κορυφαίους αναβάτες από το WSBK όπως οι Jonathan Rea, Alex Lowes και Leon Haslam. Τα πράγματα ωστόσο δεν πήγαν καλά για την Kawasaki και έμεινε τελικά στη 2η θέση έχοντας μια καθοριστική πτώση στο μέσο του αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα Yoshimura Suzuki SERT Motul, η οποία αγωνίστηκε με δύο αναβάτες λόγω τραυματισμού του Sylvain Guintoli στις δοκιμές.

Advertisement

Ο φετινός αγώνας της Suzuka στιγματίστηκε από το τρομερό ατύχημα του Gino Rea στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Βρετανός, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και χτύπησε με δύναμη στα προστατευτικά της πίστας διαλύοντας το κράνος του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, ωστόσο παραμένει σε τεχνητό κώμα μέχρι οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Τα νέα, παρόλα αυτά, είναι θετικά από την Ιαπωνία και ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά με τον έμπειρο πρώην αναβάτη Grand Prix.

Αποτελέσματα Suzuka 8H

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Στην Πορτογαλία η έναρξη της σαιζόν 2023
Απίστευτο! Πρωταθλητής WSSP600 προσποιείται τραυματισμό και αποκλείεται!
Ξεφάντωμα στη Μύκονο και για τον Quartararo! (+video)