Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αγωνιστική KTM Moto3 συναρμολογείται σε 25 βήματα! (+video)

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγωνιστική KTM Moto3 συναρμολογείται σε 25 βήματα! (+video)

NEWSMOTO

Αγωνιστική KTM Moto3 συναρμολογείται σε 25 βήματα! (+video)

NEWSMOTO

Δείτε πως παίρνει «σάρκα και οστά» μια σύγχρονη αγωνιστική μοτοσικλέτα παγκοσμίου επιπέδου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ώρες στο εργοστάσιο για να εξελιχθεί και να κατασκευαστεί μια αγωνιστική μοτοσικλέτα, ωστόσο όταν έρθει η ώρα της συναρμολόγησης από μια έμπειρη ομάδα μηχανικών χρειάζονται μόλις 25 κινήσεις για να είναι έτοιμη να μπει στην πίστα. Η KTM είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσικλετών του Red Bull Rookies Cup που αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι για του νεαρούς αναβάτες να βρεθούν στο μαγικό κόσμο του MotoGP.

H KTM RC250R είναι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούν οι λιλιπούτειοι αναβάτες. Πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη αγωνιστική μοτοσικλέτα με μονοκύλιδρο κινητήρα 250 κ.εκ. απόδοσης περίπου 60 ίππων. Το βάρος είναι κοντά στα 70 κιλά βάση κανονισμών, με το πλαίσιο να είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και τις αναρτήσεις να είναι της WP Apex, της εταιρείας που ανήκει στον Όμιλο Pierer (KTM, Husqvarna, GasGas).

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο που δημιούργησε η Red Bull Motorsports, εμφανίζονται δύο μόλις μηχανικοί να αναλαμβάνουν να συναρμολογήσουν από το μηδέν τη μοτοσικλέτα. Πρώτη δουλειά είναι η ένωση του πλαισίου με το ψαλίδι και μετά μπαίνουν τα μαρσπιέ και οι τιμονόπλακες. Οι αναρτήσεις ακολουθούν πρώτα με το πίσω αμορτισέρ και έπειτα με την εμπρός ανάρτηση. Στη συνέχεια τοποθετείται ο κινητήρας και στο τέλος τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά της μοτοσικλέτας.

Η εξάτμιση, οι τροχοί και τα φρένα είναι σημαντικά στοιχεία της μοτοσικλέτας, ενώ οι τελικές πινελιές είναι το ρεζερβουάρ, το σύστημα ψύξης και φυσικά τα φέρινγκ. Η μοτοσικλέτα πλέον έχει πάρει μορφή και ο κινητήρας έρχεται στη ζωή πριν ετοιμαστεί να παραδοθεί στην εκάστοτε ομάδα. Από εκεί και έπειτα είναι στο χέρι του κάθε αναβάτη να διαπρέψει!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Dani Pedrosa με KTM RC16 κόντρα σε μια Porsche 918 Spyder (+video)
Το KTM Adventure Rally 2022 μετακομίζει στα Πυρηναία
2022 KTM 890 DUKE GP: Ένας νέος Δούκας μπαίνει στο ring

Advertisement