Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στο καλεντάρι του MotoGP το Καζακστάν από το 2023

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο καλεντάρι του MotoGP το Καζακστάν από το 2023

NEWSMOTO

Στο καλεντάρι του MotoGP το Καζακστάν από το 2023

NEWSMOTO

Το Καζακστάν θα γίνει η 30ή διαφορετική χώρα που επισκέπτεται το MotoGP από το 1949 μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Από αλλού το περιμέναμε και αλλού μας ήρθε! Τις τελευταίες εβδομάδες οι άνθρωποι της Dorna είχαν ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Ινδία για πιθανή επέκταση του MotoGP σε εκείνα τα σημεία του πλανήτη. Ωστόσο, καμία από τις δύο χώρες δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Dorna ότι το 2023 το MotoGP ετοιμάζεται να επισκεφτεί έναν νέο προορισμό.

Το Καζακστάν είναι λοιπόν ο επόμενος προορισμός του MotoGP για το 2023. Η Dorna ανακοίνωσε την πενταετή συμφωνία με την πίστα Sokol International Racetrack η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Almaty του Καζακστάν. Η πίστα είναι ολοκαίνουρια και θυμίζει στον σχεδιασμό της την πίστα της Valencia στην Ισπανία, ενώ είναι η πρώτη φορά που το MotoGP ταξιδεύει στην Κεντρική Ασία.

Advertisement
Advertisement

Η επίσκεψη στο Καζακστάν θα σημάνει την 30η διαφορετική χώρα που θα πραγματοποιηθεί αγώνας MotoGP και την 74η διαφορετική πίστα στην οποία θα έχουμε Grand Prix μοτοσικλέτας.

Advertisement

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την οριστικοποίηση του αγωνιστικού ημερολογίου για το 2023. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν ο αγώνας του Καζακστάν θα πάρει τη θέση κάποιου άλλου αγώνα ή θα προστεθεί στο υπάρχον αγωνιστικό ημερολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αγώνες αυξάνονται σε 21 για την επόμενη χρονιά, κάτι που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για τους αναβάτες του MotoGP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia
MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP: Αποκαλυπτική η σειρά Behind the Dream της Honda (+video)