Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia

NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia

NEWSMOTO

Ο «τρελός» αγώνας της Ιαπωνίας τα είχε όλα με έναν νικητή από την Αυστραλία να διαλύει τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας του Motegi στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν βγαλμένος από σενάριο ταινίας. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν πολύ σε σχέση με το Σάββατο και όλοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε στεγνή πίστα, ωστόσο με τον περιορισμένο αριθμό δοκιμών οι επιλογές ελαστικών και ρυθμίσεων στις μοτοσικλέτες ήταν σε οριακό επίπεδο.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός ήταν πολύ δυνατός από την αρχή και γρήγορα βρέθηκε στην πρώτη θέση οδηγώντας την κούρσα. Όσο περνούσαν οι γύροι είχε τον ρυθμό να αυξήσει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους και στο τέλος έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη διαλύοντας τον ανταγωνισμό. Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη για τον Miller.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου μεταξύ των Brad Binder και Jorge Martin. Ο αναβάτης της KTM έμεινε υπομονετικά πίσω από τον νεαρό Ισπανό της Pramac Ducati σε όλο τον αγώνα. Στον τελευταίο γύρο όμως τα έδωσε όλα, κατάφερε να περάσει και να πάρει εκείνος τη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Martin με την Ducati. Πιο πίσω, μάχη είχαμε και για την 4η θέση μεταξύ το Marc Marquez και του Miguel Oliveira. Ο Ισπανός της Repsol Honda κατάφερε τελικά να επικρατήσει και να χαρίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους της Honda μέσα στην έδρα τους. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Luca Marini με την Ducati ο οποίος κατάφερε να «κλέψει» την εξάδα από τον Maverick Vinales.

Advertisement

Οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, Fabio Quartararo, Pecco Bagnaia και Aleix Espargaro είχαν δραματικό αγώνα στην Ιαπωνία. Αρχικά, ο Espargaro με την Aprilia, αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα του στο γύρο προθέρμανσης. Μπήκε στα pit και άλλαξε άμεσα μοτοσικλέτα ξεκινώντας όμως από την τελευταία θέση κάτι που φυσικά κατάστρεψε τον αγώνα του. Τελικά, τερμάτισε τον αγώνα στην 16η θέση ανήμπορος να πιστέψει την ατυχία του, καθώς έφυγε από την Ιαπωνία χωρίς να πάρει βαθμούς.

Advertisement

Ο Fabio Quartararo γνώρισε ότι θα είχε δύσκολο αγώνα στο Motegi και όντως επιβεβαιώθηκε. Δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 8η θέση προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη, ωστόσο το ότι θα έφευγε από την Ιαπωνία αυξάνοντας τη διαφορά του στο πρωτάθλημα σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμενε. Ο Γάλλος της Yamaha είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Pecco Bagnaia στον τελευταίο γύρο να πέφτει και να χάνει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός αντιμετώπισε δυσκολίες στον αγώνα και έμεινε να κινείται στα όρια της δεκάδας. Στους τελευταίους δύο γύρους όμως του δόθηκε η ευκαιρία να πλησιάσει τον Quartararo και στον τελευταίο γύρο δοκίμασε να περάσει. Η προσπάθειά του όμως ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει βαθμούς. Πλέον ο Bagnaia είναι 18 βαθμούς πίσω από τον Quartararo. Επόμενος αγώνας σε επτά ημέρες στην Ταϊλάνδη.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας: «Καπετάνιος» Marquez πήρε την pole στο βρεγμένο Motegi
MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP