Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στην κορυφή της Ελλάδας η Honda CBR1000RR

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην κορυφή της Ελλάδας η Honda CBR1000RR

NEWSMOTO

Στην κορυφή της Ελλάδας η Honda CBR1000RR

NEWSMOTO

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Δημήτρης Καρακώστας στη σέλα μιας Honda CBR1000RR της Σαρακάκης

Advertisement
Advertisement

Με τον Δημήτρη Καρακώστα να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Superbike ολοκληρώθηκε ο φετινός θεσμός. Ο Καρακώστας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας Superbike κερδίζοντας και τους 4 αγώνες, ενώ είχε το απόλυτο και στις pole position.

Η τελευταία συνάντηση του πρωταθλήματος έγινε στην πίστα των Σερρών όπου ο πρωταθλητής είχε τον πρώτο λόγο με την Honda Fireblade. Παράλληλα με την κατάκτηση του τίτλου, ο Καρακώστας στέφθηκε και Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Αναβάτης του 2022 καθώς ήταν η πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία Superbike.

Advertisement
Advertisement

Ο Καρακώστας προέρχεται από την κατηγορία Supersport 600 όπου τα τελευταία τρία χρόνια είχε κατακτήσει τον τίτλο. Φέτος στα SSP600 πρωταθλητής στέφθηκε ο Άλεξ Παπαγεωργίου, ενώ στην κατηγορία Racing Πήρε μέρος ο Βασίλης Παντελεάκης που αγωνίστηκε με επιτυχία φέτος στο FIM JuniorGP.

O Soichiro Honda είχε πει: «If Honda does not race, there is no Honda». Οι αγώνες και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι στο DNA της ιαπωνικής μάρκας που εκπροσωπεί ο Όμιλος Σαρακάκη στη χώρα μας από το 1963. Η Honda και ο Δημήτρης Καρακώστας θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και το 2023 με στόχο φυσικά πάλι την κορυφή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτός είναι ο νέος ζωηρός χρωματισμός του Honda X-ADV
Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία
Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla

Advertisement