Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla

NEWSMOTO

Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla

NEWSMOTO

Το επόμενο τεχνολογικό γκάτζετ στη Honda Africa Twin θα είναι σύστημα adaptive cruise control με κάμερες και όχι με ραντάρ, όπως κάνει η Tesla.

Advertisement
Advertisement

Εταιρείες όπως η Ducati, η BMW, η Kawasaki και η KTM έχουν ήδη τοποθετήσει συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στα κορυφαία μοντέλα τους ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εμπειρία ασφαλούς οδήγησης. Η Honda (όπως και η Yamaha) δεν έχει τολμήσει ακόμα να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους συστήματα στις μοτοσικλέτες της, ωστόσο ο καιρός γαρ εγγύς!

Σύμφωνα με σχέδια και έγγραφα που κατατέθηκαν προς πιστοποίηση κατοχύρωσης πατέντας, η Honda φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε σύστημα ραντάρ (καμερών) για την Africa Twin. Στα σχέδια φαίνεται στη μάσκα και κάτω από τα φωτιστικά σώματα LED να έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα αισθητήρων και καμερών οι οποίες αναμένεται να ελέγχουν και να καταγράφουν δεδομένα στη διάρκεια της κίνησης της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα θα συνδέεται με ισχυρή ECU μονάδα ελέγχου η οποία με τη σειρά της θα προσφέρει πολλές δυνατότητες στον αναβάτη. Μία από αυτές θα είναι το σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο ελέγχει την ταχύτητα ταξιδιού αυτόματα, αυξάνοντας και μειώνοντας τη ροή κίνησης της μοτοσικλέτας ανάλογα με τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, οι κάμερες στο εμπρός μέρος προσφέρουν και σύστημα ανίχνευσης οχήματος σε τυφλό σημείο (Blind Spot Detection).

Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι στα σχέδια έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ανθεκτικότητα και την προστασία των καμερών στη μάσκα. Επειδή η μοτοσικλέτα έχει αρκετά μεγάλες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου η Honda έχει φροντίσει να προστατεύσει καλά το σύστημα από τυχόν πέτρες ή χώμα, ενώ έχει δημιουργήσει και ένα ποιοτικό σύστημα για τους κραδασμούς.

Advertisement

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Honda επέλεξε την τοποθέτηση καμερών στο σύστημα και όχι ραντάρ, όπως έχει κάνει η Tesla στα αυτοκίνητά της. Αυτό δίνει καλύτερα αποτελέσματα στα οπτικά ερεθίσματα (φώτα τη νύχτα κλπ), αλλά μειονεκτεί στο εύρος και τις αποστάσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Streetfighter επίθεση ετοιμάζει η Honda
Honda: Μετά τη Hornet έρχεται η Transalp
Έρχεται τουριστική έκδοση της Honda Rebel 1100; (+video)