Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία

NEWSMOTO

Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία

NEWSMOTO

Η Honda παρουσίασε την πρώτη της μονάδα ανταλλάξιμων μπαταριών και ετοιμάζεται για μια νέα εποχή αστικής μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την πρώτη προσπάθεια ένωσης μεγάλων κατασκευαστών μοτοσικλέτας όταν οι Honda, Yamaha, Kawasaki και Suzuki (μαζί με τις KTM και Piaggio) αποφάσισαν να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας. Στόχος του μνημονίου ήταν η κοινή εξέλιξη ανταλλάξιμων μπαταριών και σταθμών φόρτισης προκειμένου τα ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς να χρησιμοποιήσουν κοινό σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Φτάσαμε πλέον στον Οκτώβριο του 2022 και η Honda πάει το ρόδι παρουσιάζοντας τον πρώτο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο σταθμός ονομάζεται Honda Power Pack Exchanger e: και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη δομή των Honda Mobile Power Packs μπαταριών που ήδη είχαν παρουσιαστεί το 2021.

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνη εταιρεία για τον σχεδιασμό του σταθμού είναι η Gachaco η οποία δημιουργήθηκε από τις ιαπωνικές μάρκες τον Μάρτιο του 2022 με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Επόμενο βήμα της Honda και της Gachaco είναι η επέκταση στην Ινδία όπου ήδη έχει στηθεί ένα δίκτυο. Ο τοπικός συνεργάτης είναι η Honda Power Pack Energy India Pvt. Ltd. και αναμένεται να ξεκινήσει άμεση τη δραστηριότητα στη χώρα της Ασίας.

Η διαδικασία της ανταλλαγής μπαταριών είναι πολύ απλή αφού ο χρήστης έχοντας μια ειδική κάρτα είναι σε θέση να παίρνει μια φορτισμένη μπαταρία και στη θέση της να αφήνει την άδεια που έχει χρησιμοποιήσει. Στο λειτουργικό κομμάτι, η Honda αναφέρει ότι όλες οι εφαρμογές του συστήματος θα περνάνε μέσα από ένα cloud το οποίο θα εποπτεύει όλες τις λειτουργίες όπως τις πληρωμές, τις εγγραφές, τις τοποθεσίες και το σύστημα ψύξης του σταθμού.

Advertisement

Οι ανταλλάξιμες μπαταρίες αποτελούν μια εξαιρετική λύση στις αστικές μετακινήσεις με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και scooter. Ακόμα και στα αυτοκίνητα υπάρχει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη τεχνολογία με εταιρείες όπως η Nio να έχουν εξελίξει ήδη συστήματα ανταλλαγής μπαταριών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Civic e:HEV
Απίστευτη μετατροπή του Honda Cub που θα ζήλευε και ο Rembrandt
Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla