ΝΕΑ

Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού

ΝΕΑ

Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού

ΝΕΑ

Οι μονάδες καταδρομών του Βρετανικού στρατού δοκιμάζουν το αμερικάνικο ATV της Polaris προκειμένου να διαπιστώσουν τις ικανότητές του σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες.

Advertisement

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και επιχειρησιακής αναβάθμισης των ειδικών δυνάμεων του Βρετανικού στρατού έχουν ενταθεί οι δοκιμές σε συνθήκες προσομοίωσης επιχειρήσεων των ATV MRZR-D4 της Polaris.

Στόχος των δοκιμών είναι να εξακριβωθεί εάν τα ATV μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για γρήγορη μετακίνηση σε δύσβατες περιοχές των κομάντο των ειδικών δυνάμεων. Το Polaris MRZR-D4 είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ καθαρόαιμο 4×4 ΑΤV το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερα άτομα, ενώ φθάνει τελική ταχύτητα 100 km/h. Με το ATV της Polaris μικρές ομάδες κομάντο θα μπορούν να μετακινούνται ταχύτατα σε μεγάλο εύρος αποστάσεων στις περιοχές όπου επιχειρούν ενώ θα υπάρχει δυνατότητα γρήγορης μεταφοράς εξοπλισμού αλλά και εφοδίων όπου αυτό είναι αναγκαίο.

royal marines test polaris atv

Advertisement

Μάλιστα στο πλαίσιο των δοκιμών εξετάζεται και η δυνατότητα του ATV να φέρει επάνω του πυροβόλα ώστε να χρησιμοποιείται και σαν όχημα επίθεσης, ενισχύοντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει είναι επίσης η δυνατότητα μεταφοράς του με ελικόπτερο Chinook και ρίψης του στο σημείο επιχειρήσεων μαζί με τους κομάντο. Η χρήση του ATV εστιάζει σε επιχειρήσεις που απαιτούν την εμπλοκή μικρών ομάδων έως 12 άτομα και οι οποίες έχουν συνήθως ως ζητούμενο την ευελιξία και την δράση σε περιορισμένα χρονικά όρια.

royal marines test polaris atv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ικανότερο off road λεωφορείο στον κόσμο (+video)
Porsche: Off road supercar με 740 ίππους;
H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911

Advertisement