Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σε πολύ ανταγωνιστική τιμή αναμένεται στην Ελλάδα η Triumph Speed 400 (+video)

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε πολύ ανταγωνιστική τιμή αναμένεται στην Ελλάδα η Triumph Speed 400 (+video)

NEWSMOTO

Σε πολύ ανταγωνιστική τιμή αναμένεται στην Ελλάδα η Triumph Speed 400 (+video)

NEWSMOTO

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει τα 400άρια της Triumph τα οποία αναμένονται σε ανταγωνιστικές τιμές.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη προσπάθεια της Triumph να εισχωρήσει στις μοτοσικλέτες μικρότερου κυβισμού φαίνεται πως έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στο κοινό των δύο τροχών. Οι εκλεπτυσμένες Speed 400 και Scrambler 400 X εκτός από τα εξαιρετικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά είναι άψογα φινιρισμένες, πολύ όμορφες αισθητικά και χρωματικά, μένοντας πιστές στη δομή των εκλεπτυσμένων μεγάλων classic μοντέλων της μάρκας.

Ένα από τα στοιχεία που έχουν κοινό τα δύο μοντέλα είναι ο κινητήρας (TR-Series). Το μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο σύνολο των 398,15 κ.εκ. είναι σχεδιασμένο από την αρχή και αποδίδει 40 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 37,5 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Συνοδεύεται από Ride-by-Wire ηλεκτρονικό γκάζι και ψεκασμό της Bosch, ενώ είναι εξοπλισμένο και με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι επίσης κοινό στις Speed 400 και Scrambler 400 X, ατσάλινο σωληνωτό, αλλά κάπου εδώ οι ομοιότητες σταματούν. Το ψαλίδι είναι λίγο πιο μακρύ στο Scrambler, οι αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερες διαδρομές, τα φρένα μεγαλύτερους δίσκους και οι τροχοί είναι διαφορετικοί. Πιο συγκεκριμένα, η Speed 400 διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι Big Piston 43 χιλ. και μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης. Τα ίδια χρησιμοποιεί και το Scrambler με μεγαλύτερες διαδρομές.

Τα φρένα στην περίπτωση του Speed 400 έχουν έναν δίσκο 300 χιλ. εμπρός, ενώ στο Scrambler έναν δίσκο 320 χιλ. Το ABS στην περίπτωση του Scrambler απενεργοποιείται. Οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών στο Speed και 19 ιντσών και 17 ιντσών στο Scrambler, ενώ το βάρος είναι 170 και 179 κιλά αντίστοιχα με το ύψος της σέλας 790 χιλ. στο Speed και 835 χιλ. στο Scrambler.

Advertisement

Και οι δύο μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με LCD οθόνη πληροφοριών, μονόδρομο συμπλέκτη, LED φώτα, USB θύρα φόρτισης και immobilizer. Οι πρώτες μοτοσικλέτες της Triumph αναμένονται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2023 με την τιμή να αναμένεται πολύ ανταγωνιστική.

Advertisement

Από την πρεμιέρα των Speed 400 και Scrambler 400X.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιτέλους στην πίστα η Triumph MX (+video)
Triumph Daytona 660: Στα σκαριά το βρετανικό supersport
Πόσο χρήσιμο είναι το Active Preload Reduction της Triumph Tiger 1200;

Advertisement