Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πόσο χρήσιμο είναι το Active Preload Reduction της Triumph Tiger 1200;

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο χρήσιμο είναι το Active Preload Reduction της Triumph Tiger 1200;

NEWSMOTO

Πόσο χρήσιμο είναι το Active Preload Reduction της Triumph Tiger 1200;

NEWSMOTO

Η Triumph δίνει ηλεκτρονική λύση στο ζήτημα της προσβασιμότητας στην κορυφαία Tiger 1200.

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλες μοτοσικλέτες περιπέτειας είναι κατά κοινή ομολογία οι ναυαρχίδες πλέον της κάθε εταιρείας. Οι κατασκευαστές φροντίζουν σε αυτά τα μοντέλα τους να βάζουν όλη την τεχνολογία που διαθέτουν, να εφαρμόζουν πρωτοποριακές τεχνικές και να επιδεικνύουν με λίγα λόγια την υπεροχή τους σε τεχνικό και μηχανολογικό επίπεδο.

Ένα ζήτημα που συνήθως προκύπτει σε αυτές τις μοτοσικλέτες είναι το μεγάλο μέγεθος και συνήθως το μεγάλο ύψος τους. Είναι τέτοια η φύση τους που αναγκαστικά έχουν όγκο και βάρος (και ύψος) τέτοιο που αποτρέπει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού να τις αποκτήσει.

Ακόμα όμως και σε αυτό το επίπεδο οι κατασκευαστές έχουν να επιδείξουν θαύματα της τεχνολογίας προσφέροντας λύσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Η Triumph για παράδειγμα, στην κορυφαία της Tiger 1200 φρόντισε να εξελίξει ένα πρωτοποριακό σύστημα ενεργητικής μείωσης του ύψους της μοτοσικλέτας όταν εκείνη κινείται με χαμηλή ταχύτητα ή είναι ακινητοποιημένη.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ονομάζεται Active Preload Reduction και έχει εξελιχθεί σε συνδυασμό με την Showa στις ημι-ενεργητικές (ηλεκτρονικές) αναρτήσεις της μοτοσικλέτας. Μόλις η Tiger 1200 αρχίσει να κινείται με χαμηλές ταχύτητες το ύψος της αυτόματα μειώνεται κατά 20 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι από τα 850 χιλ. της έκδοσης GT μειώνεται στα 830 χιλ. ενώ από την οικογένεια των Rally μειώνεται από τα 875 χιλ. στα 855 χιλ.

Advertisement

Αν αναλογιστούμε ότι η Triumph ήδη έχει δημιουργήσει ένα προαιρετικό αξεσουάρ χαμηλής σέλας (μείωση κατά 20 χιλ.) τότε αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον η Tiger 1200 γίνεται μια πολύ εύκολα προσβάσιμη μοτοσικλέτα. Οι επιτόπιες μανούβρες και η επιβίβαση/αποβίβαση γίνονται παιχνιδάκι για όλους.

Advertisement

Το σύστημα Active Preload Reduction θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις νέες Tiger 1200, ενώ θα ενεργοποιηθεί στους υπάρχοντες κατόχους με μια απλή επίσκεψη στον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια ταινία του Netflix πρωταγωνιστεί η Triumph Speed Triple RR (+video)
Δοκιμή: Triumph Tiger Sport 850
Triumph Tiger 1200 Rally Explorer: Περιπέτεια χωρίς όρια