NEWSMOTO

Triumph Daytona 660: Στα σκαριά το βρετανικό supersport

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Triumph Daytona 660: Στα σκαριά το βρετανικό supersport

NEWSMOTO

Triumph Daytona 660: Στα σκαριά το βρετανικό supersport

NEWSMOTO

H Triumph συνεχίζει τις εντατικές δοκιμές του νέου supersport μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Αμέτρητες είναι οι φορές που έχουμε επισημάνει ότι η Triumph θα έπρεπε να δημιουργήσει το νέο της Daytona πατώντας πάνω στην άκρως επιτυχημένη πλατφόρμα των 660.

Τα Trident 660 και Tiger Sport 660 αποτελούν ίσως την πιο επιτυχημένη σειρά μοτοσικλετών της Triumph τα τελευταία χρόνια και δίκαια θα αποκτήσουν ακόμα ένα μέλος το οποίο ακούει στο όνομα Daytona 660.

Η supersport μοτοσικλέτα μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές, αλλά τα τελευταία νέα πλέον είναι χειροπιαστά. Η μοτοσικλέτα πιάστηκε στα… πράσα να δοκιμάζεται στους δρόμους της Ευρώπης και πλέον είμαστε μια ανάσα από την επίσημη παρουσίασή του, πιθανότατα μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Η καινούρια Triumph Daytona 660 είναι βασισμένη στην Trident 660 και χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο κινητήρα της naked μοτοσικλέτας. Το τρικύλινδρο σύνολο των 660 κ.εκ. αποδίδει 81 ίππους και είναι απολύτως ικανό να φέρει εις πέρας και τα νέα του καθήκοντα στην καρδιά μιας σπορ μοτοσικλέτας.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χιλ. και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ, ενώ τα φρένα είναι της Nissin με ακτινικές δαγκάνες και ABS. Από τις εικόνες φαίνεται ότι η ουρά προέρχεται από το Tiger Sport 660, όπως και το σύστημα εξάτμισης, ενώ οι τροχοί είναι αλουμινένιοι 17 ιντσών. Όσο για το βάρος, η Daytona αναμένεται να είναι ανάμεσα στα Trident 660 και Tiger Sport 660, δηλαδή περίπου στα 195 κιλά.

Advertisement

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα δούμε ολοκληρωμένη την Daytona 660, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στην EICMA του 2023, τον Νοέμβριο.

photo credit: RideApart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια ταινία του Netflix πρωταγωνιστεί η Triumph Speed Triple RR (+video)
Δοκιμή: Triumph Tiger Sport 850
Αυτός είναι ο κινητήρας της Triumph MX (+video)

Advertisement