Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 6: Toby Price και ΚΤΜ στην κορυφή

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 6: Toby Price και ΚΤΜ στην κορυφή

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 6: Toby Price και ΚΤΜ στην κορυφή

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της KTM, Toby Price οδηγεί πλέον το Ράλι Ντακάρ του 2021, με τον Joan Barreda να σημειώνει την 3η του νίκη σε ειδική φετινής διοργάνωσης.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα πλοήγησης που αντιμετώπισαν αρκετοί αγωνιζόμενοι την Πέμπτη, επέφεραν την περικοπή κατά 100km (στα 348km) της ειδικής της Παρασκευής μεταξύ Al Qaisumah και Ha’il, η οποία έδωσε βάση για μια ωραία μάχη στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, με τους τρεις πρώτους να ολοκληρώνουν τη φάση χωριζόμενοι κατά λιγότερο από ένα λεπτό.

Παρόλο που ξεκίνησε από την τρίτη θέση, ο Price πήρε το προβάδισμα στα 158 πρώτα χιλιόμετρα, ξεπερνώντας εν συντομία τον αντίπαλο του στη Honda, Barreda. Ωστόσο, ο Αυστραλός έχασε έδαφος στο τελευταίο μέρος του stage. Ο Barreda άδραξε την ευκαιρία και βρέθηκε μπροστά από τον Ross Branch της Yamaha και έναν άλλο αναβάτη της KTM, το Daniel Sanders, σφραγίζοντας τη 27η νίκη σε ειδική της καριέρας του, με το πολύ λεπτό χρονικό περιθώριο της τάξης των 13 δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω επίτευγμα -του αριθμού νικών σε ειδικές- συνδέει τον Barreda με τον συμπατριώτη του, τον Ισπανό Jordi Arcarons στην τρίτη θέση της λίστας με τους πολυνίκες όλων των εποχών του θεσμού στις μοτοσυκλέτες πίσω από τους Stephane Peterhansel και Cyril Despres. Ο πρωταθλητής του 2020, Ricky Brabec έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα των ημερών, καθώς τερμάτισε τέταρτος για τη Honda, παρά το γεγονός ότι έχασε τρία λεπτά εξαιτίας ενός μικρού σφάλματος πλοήγησης.

Advertisement

Ο Price τελικά βρέθηκε στην 7η θέση, 3’54” πίσω από τον Barreda, αλλά και πίσω από τον teammate του στην KTM, Matthias Walkner και τον αναβάτη της Yamaha, Adrian van Beveren. Αλλά ο Αυστραλός, ο οποίος εκκίνησε όντας 4ος στη Γενική, τώρα βρίσκεται επικεφαλής της με στόχο το υπόλοιπο του Σαββάτου. Ο Price έχει μια διαφορά της τάξης των 2’16” μπροστά από τον Kevin Benavides της Honda, ο οποίος έχασε σχεδόν 10 λεπτά από τον Barreda καθώς του… άνοιξε το δρόμο – ενώ ταυτόχρονα είχε και το θέμα του τραυματισμού στην μύτη από την Πέμπτη.

Advertisement

Ο Jose Ignacio Cornejo, τερμάτισε 11ος και παραμένει 3ος συνολικά, μπροστά από τον Ross Branch της Yamaha και τον Xavier de Soultrait της Husqvarna. Η Laia Sanz, ακάθεκτη στην πορεία της έχει φτάσει την 25 θέση της Γενικής, ενώ στην κατηγορία των Quads συνεχίζει να προηγείται ο Nicolas Cavigliasso, με τη νίκη ωστόσο της χτεσινής μέρας να είναι στα χέρια του Alexandre Giroud.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω