Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 4: Η ώρα της Husqvarna

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 4: Η ώρα της Husqvarna

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 4: Η ώρα της Husqvarna

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της Honda, Joan Barreda, σημείωσε τη δεύτερη νίκη του σε ειδική του Ντακάρ 2021, φτάνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον νέο πρωτοπόρο της, Xavier de Soultrait.

Advertisement
Advertisement

Ο Barreda ανέκαμψε από την 30η θέση του stage 3 – που τον έβαλε όγδοο συνολικά – κερδίζοντας σχεδόν έξι λεπτά στα 337χλμ της διαδρομής στο Wadi Ad-Dawasir-Riyadh. Ο Barreda αρχικά πήρε το προβάδισμα, αλλά ο Toby Price της KTM κατάφερε να αρπάξει τη θέση στο αμέσως επόμενο χρονικό σημείο. Ωστόσο, αφού ο Price έχασε πέντε λεπτά λόγω σφάλματος πλοήγησης, η διαδρομή καθαρίστηκε για τον αντίπαλο της Honda εξασφαλίζοντας μια σαφή νίκη απέναντι στο Ross Branch της Yamaha.

Ο.. “πρωτάρης” Daniel Sanders ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της KTM στην τρίτη θέση, ενώ ο αναβάτης της Husqvarna, Luciano Benavides τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον ιδιώτη και  νέο ηγέτη της Γενικής, de Soultrait (Husqvarna). Ο Joaquim Rodrigues έχασε μια θέση στην 5άδα της κορυφής της ημέρας για μόλις δύο δέκατα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της Hero, με τους Jose Ignacio Cornejo (Honda), Pablo Quintanilla (Husqvarna), Stefan Svitko (KTM) και Adrien van Beveren (Yamaha) να ολοκληρώνουν το top 10.

Advertisement
Advertisement

Ο Xavier de Soultrait είναι ο πέμπτος διαφορετικός αναβάτης που έχει κατακτήσει το προβάδισμα της Γενικής στην κατηγορία των μοτοσυκλετών από την αρχή του αγώνα με τον Πρόλογο του Σαββάτου, ακολουθώντας τους Brabec, Price, Barreda και Skyler Howes. Ο Kevin Benavides της Honda έπεσε στην τρίτη θέση αφού τερμάτισε 11” εκτός ρυθμού την Τετάρτη, αλλά μπροστά από τον Branch, Howes και τον αδελφό του, Luciano.

Advertisement

Το δίδυμο της KTM, Sam Sunderland και Toby Price έχασε επίσης θέσεις αφού δεν κατάφερε να τερματίσει στο top 10 του Stage 4. Oι δύο αναβάτες βρίσκονται σε 7η και 8η θέση, αντίστοιχα. Ο Brabec κατατάσσεται 15ος μετά από άλλη μια δύσκολη μέρα για τον αναβάτη της Honda. Στην κατηγορία των Γυναικών, η Laia Sanz τερμάτισε χτες 27η, βρισκόμενη στην 30η θέση της Γενικής.

Τέλος, στην κατηγορία των Quads, χτεσινός νικητής ήταν ο Manuel Andujar με το Nicolas Cavigliasso να ηγείται πλέον της Γενικής.

Advertisement

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως -παρά την κούραση τους- οι αναβάτες το… διασκεδάζουν, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί!

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!