Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα: Pierre Cherpin, η μεγάλη απώλεια του εφετινού αγώνα

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα: Pierre Cherpin, η μεγάλη απώλεια του εφετινού αγώνα

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα: Pierre Cherpin, η μεγάλη απώλεια του εφετινού αγώνα

NEWSMOTO

Από σήμερα, το Rally Dakar του 2021 ανήκει στην ιστορία, ωστόσο έμελλε να επισκιασθεί  από το θάνατο του Pierre Cherpin, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το δεύτερο άσχημο νέο σήμερα για τον χώρο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, καθώς μετά την απώλεια του παλιού αναβάτη ΜΧ, Joel Robert, ακολούθησε και αυτή του Pierre Cherpin, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του εφετινού Rally Dakar.  Ο 52χρονος Γάλλος, έπεσε στο 178ο χιλιόμετρο της 7ης ειδικής της περασμένης Κυριακής. Αφού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Sakaka για χειρουργική επέμβαση πριν τεθεί σε τεχνητό κώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Jeddah. Πριν από το ταξίδι της επιστροφής στη Γαλλία όμως, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη πριν φτάσει στην πατρίδα του, με το θάνατο του να γνωστοποιείται σήμερα το πρωί.

“Κατά τη μεταφορά του με ιατρικό αεροπλάνο από τη Jeddah στη Γαλλία, ο Pierre Cherpin πέθανε από τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την πτώση του κατά τη διάρκεια του 7ου stage, από το Ha’il στη Sakaka”, ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργάνωση. Από την πτώση, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με την άμεση ανάγκη για νευροχειρουργική επέμβαση να κρίνεται απαραίτητη, όπως και έγινε στο νοσοκομείο της Sakaka. Έπειτα, κρατήθηκε σε τεχνητό κώμα, με την κατάστασή του να παραμένει σταθερή τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς όμως, προτού φτάσει στο νοσοκομείο της Lille, υπέκυψε στα τραύματα του.

Advertisement
Advertisement

Ο Cherpin αγωνιζόταν στο 4ο του Ντακάρ, οδηγώντας Husqvarna στην κατηγορία «Original by Motul» για αναβάτες που τρέχουν χωρίς εξωτερική βοήθεια. Είχε ωστόσο αρκετή εμπειρία στους αγώνες, έχοντας συμμετάσχει και άλλες 6 φορές σε διεθνή ράλι της κεντρικής Ευρώπης και του Μαρόκου. « Είμαι ερασιτέχνης, δεν θέλω να κερδίσω αλλά να ανακαλύψω τοπία που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να δω διαφορετικά. Όλα είναι συναρπαστικά: το να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα ζώντας το πάθος σου, σε κάνει να γνωρίζεις τον εαυτό σου». Ήταν μια από τις δηλώσεις του και με αυτά τα λόγια θα τον θυμόμαστε και εμείς.

Advertisement

Το θλιβερό ιστορικό του Dakar

Από το 1979 μέχρι σήμερα, το Dakar απαριθμεί 75 θανάτους. Εκ των απωλειών του θεσμού, οι 30 ανήκουν σε συμμετέχοντες (με τους 22 να είναι αναβάτες μοτοσυκλετών), ενώ ανάμεσα στους υπόλοιπους 45 είναι και εκείνος του ιδρυτή του ίδιου του αγώνα Thierry Sabine. Από τους μη αγωνιζόμενους νεκρούς του, το Dakar μετρά 14 αδικοχαμένους δημοσιογράφους και βοηθούς, 23 θεατές και 4 παιδιά. Στη μακάβρια λίστα των θανάτων της ερήμου, αιτία δεν ήταν μόνο τα ατυχήματα, αλλά και συμπλοκές σε ταραχώδεις περιοχές από όπου περνούσαν οι ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Μακάρι ο Pierre να είναι η τελευταία απώλεια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όσο ουτοπική και αν είναι η ευχή μας.

Διαβάστε επίσης:

Honda CMX1100 Rebel: Επαναστάτης με αιτία τα περισσότερα κυβικά

Advertisement

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές