Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – LAST STAGE: Kevin Benavides και Honda κυρίαρχοι στο Dakar του 2021

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – LAST STAGE: Kevin Benavides και Honda κυρίαρχοι στο Dakar του 2021

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – LAST STAGE: Kevin Benavides και Honda κυρίαρχοι στο Dakar του 2021

NEWSMOTO

Ο Kevin Benavides κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Ράλι Ντακάρ μετά το πέρας του 12ου και τελευταίου σκέλους του αγώνα, δίνοντας στη Honda τη νίκη για 2η συνεχή χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αρχικά προβάδισμα της τάξης των 4’12’’ από την Πέμπτη, οι ελπίδες του Benavides έναντι του αναβάτη της KTM, Sam Sunderland ενισχύθηκαν λόγω αστοχίας του 2ου στον εξοπλισμό πλοήγησης των διοργανωτών. Ξεκινώντας την καθοριστική ειδική μεταξύ Yanbu και Jeddah από την 3η θέση, ο Benavides κέρδισε 10 λεπτά από τον Sunderland στο 99ο χλμ καθώς ο Βρετανός «πάλευε» ανοίγοντας το δρόμο. Από εκεί και πέρα, ο Benavides κατάφερε να διαχειριστεί το πλεονέκτημά του καθώς είχε ως αντίπαλο τον team mate του στη Honda, Ricky Brabec, χάνοντας μάλιστα τη νίκη της 12ης ειδικής από τον Αμερικανό για 2’17’’.

Αλλά με τον Sunderland να τερματίζει 13 λεπτά πίσω, ο Benavides θα έπαιρνε εν τέλει μια πρώτη νίκη στο Ντακάρ και μια δεύτερη στη σειρά για τη Honda, με τον 32χρονο να γίνεται ο πρώτος Αργεντινός αναβάτης που κέρδισε στην κατηγορία των μοτοσυκλετών του Ντακάρ. Ο Brabec ξεπέρασε τον Sunderland παίρνοντας τη δεύτερη θέση της Γενικής, κάνοντας ένα εμβληματικό ένα-δυο για τη Honda, τερματίζοντας 4’56’’ πίσω από τον Benavides. Το πρώτο για τον ιαπωνικό κατασκευαστή από το μακρινό 1987, όταν το ίδιο κατόρθωμα πέτυχαν οι Cyril Neveu και Edi Orioli παίρνοντας τότε την 1η και 2η θέση, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Με τον Sunderland να παίρνει την 3η θέση της Γενικής, η KTM έκανε το 3-4 με το Daniel Sanders που βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Ο ιδιώτης, Skyler Howes (και πάλι με KTM) κέρδισε τη μάχη εναντίον του -εντυπωσιακού- αναβάτη της Sherco, Lorenzo Santolino, ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το 3ο ράλι Ντακάρ που συμμετείχε ο Santolino. Αν και πέρυσι και πρόπερσι εγκατέλειψε, ομολογουμένως εφέτος έβαλε τα γυαλιά -μέσω της Sherco- σε Husqvarna και Yamaha!

Advertisement

Ο Pablo Quintanilla ήταν ο μοναδικός εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna που τερμάτισε, παίρνοντας την 7η θέση. Από την άλλη, ο εναπομείναντας αναβάτης της Yamaha, Adrian van Beveren, δεν ήταν και τόσο τυχερός, με τον κινητήρα του να παραδίδει πνεύμα μόλις 30 λεπτά μετά την εκκίνηση της ειδικής. Η ατυχία του Van Beveren βοήθησε τον αναβάτη της KTM, Matthias Walkner να βρεθεί στην 9η θέση της Γενικής Κατάταξης, πίσω όμως από τον ιδιώτη αναβάτη της Αυστριακής εταιρείας, Stefan Svitko!

Advertisement

Η Laia Sanz ήταν για μια ακόμα χρονιά εντυπωσιακή, καθώς τερμάτισε στην 17η θέση της Γενικής στο 11ο Ντακάρ της καριέρας της. Ο επίσης Αργεντίνος, Manuel Andujar, σφράγισε τον τίτλο στην κατηγορία των Quads, έχοντας πάρει το προβάδισμα μετά την εγκατάλειψη του συμπατριώτη του, Nicolas Cavigliasso. Τέλος, παρά τις χαρές και τα χαμόγελα του τερματισμού, η σκέψη όλων σίγουρα είναι στον Pierre Cherpin, του οποίου η απώλεια στιγμάτισε το Ντακάρ του 2021. Υπενθυμίζουμε πως ο Cherpin τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Κυριακή, υποκύπτοντας τελικά χτες στα τραύματα του.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Honda CMX1100 Rebel: Επαναστάτης με αιτία τα περισσότερα κυβικά

Yamaha YZ250F ΜΥ2021: Ρυθμίζεις και κερδίζεις

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές