Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021: Διπλός ο θρίαμβος για τη Honda

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021: Διπλός ο θρίαμβος για τη Honda

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021: Διπλός ο θρίαμβος για τη Honda

NEWSMOTO

Η Honda έκανε το 1-2 και κυριάρχησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πιο σκληρό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα Monster Energy Honda Team θριάμβευσε και φέτος στο Rally Dakar, αποσπώντας τις δύο πρώτες θέσεις σε έναν αγώνα όπου ουσιαστικά είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Αργεντινός Kevin Benavides είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα, με τον Αμερικάνο περυσινό νικητή Ricky Brabec να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση γενικής στην τελευταία ειδική διαδρομή, σε μια δοκιμασία 202 χιλιομέτρων που εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η τελευταία φορά που η Honda έκανε το 1-2 στο Rally Dakar ήταν το 1987, με τους Cyril Neveu και Edi Oioli πάνω στα εργοστασιακά NXR750V.

Η Monster Energy Honda Team κυριάρχησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς η ομάδα απέδειξε ότι έχει καλύτερους αναβάτες και ανώτερη μοτοσυκλέτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κερδίζοντας 10 ειδικές διαδρομές και οδηγώντας τον αγώνα τις εννέα από τις δώδεκα ημέρες που διήρκησε. Ο Kevin Benavides έγραψε ιστορία, όντας ο πρώτος αναβάτης στα χρονικά από τη Νότια Αμερική που σηκώνει το bronze Touareg, το έπαθλο του αγώνα. Ο Αργεντινός, η σταθερότητα του οποίου αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας, απέσπασε δύο νίκες σε ειδικές διαδρομές. Η επιτυχία της Honda ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον νικητή του περυσινού αγώνα Ricky Brabec. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τη δοκιμασία φέτος με τέσσερις νίκες σε ειδικές διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Καλύτερα όμως είναι να δούμε πως μας τα περιγράφουν οι πρωταγωνιστές του αγώνα:

Kevin Benavides: Η τελική ειδική διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη. Ξεκίνησα τρίτος και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ευκολότερο αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Στο 50ο χιλιόμετρο όλοι οι αναβάτες που βρίσκονταν μπροστά χάθηκαν, οπότε άρχισα να κερδίζω έδαφος. Η πλοήγηση στην ειδική αυτή ήταν πολύ δύσκολη και για το λόγο αυτό έμεινα προσηλωμένος στο να κάνω τα πράγματα σωστά. Έδωσα τα πάντα για να πετύχω τη νίκη αυτή που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για αυτό. Πέρασα τη γραμμή τερματισμού σκεπτόμενος πολλά πράγματα, με έντονα συναισθήματα… Ο Paulo Goncalves* πέρασε τη γραμμή τερματισμού επίσης μαζί μου… Ήταν μια υπέροχη στιγμή. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος και ζω αυτή τη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, ξεκινώντας από τους μηχανικούς μου, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τη δύσκολη αυτή χρονιά. Ευχαριστώ επίσης τη Honda που μου έδωσε μια τόσο υπέροχη μοτοσυκλέτα, που έκανε εφικτή την πραγματοποίηση του ονείρου μου.

Advertisement

Ricky Brabec: Ο Kevin και εγώ κάναμε εξαιρετική δουλειά. Όλη η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Οι Joan και Nacho ήταν άτυχοι. Προσπάθησα να πιέσω για να πιάσω τον Kevin που ήταν επτά λεπτά μπροστά, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Έπρεπε να μείνω έτσι στη δεύτερη θέση. Συνολικά, ήταν ένας υπέροχος αγώνας. Ο μέντορας και βοηθός μου Kendal και o μηχανικός μου Eric έκαναν εξαιρετική δουλειά και βοήθησαν εμένα και τον Nacho να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και ελπίζουμε ότι τον επόμενο χρόνο θα μπορέσουμε με αυτή τη μοτοσυκλέτα να πάρουμε πίσω το νούμερο ένα.

Advertisement

Ruben Faria (γενικός διευθυντής ομάδας): Αυτό το Dakar ήταν πολύ έντονο και σκληρό σε μάχες. Ξεπεράσαμε τους περιορισμούς του Covid και ολόκληρη η ομάδα μπόρεσε να συμμετάσχει στον αγώνα, όπου η Monster Energy Honda Team ήταν πραγματικά δυνατή. Ξεκινήσαμε καλά στην αρχή, ενώ οι πρώτες δύο ειδικές με όλη την πλοήγηση και ξεκινώντας μπροστά, ήταν λίγο πιο δύσκολες. Από την τέταρτη ειδική αρχίσαμε να κερδίζουμε έδαφος και όπως είδαμε ήταν ένας καθαρός αγώνας με επαγγελματική δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους. Ο Kevin ήταν πραγματικά δυνατός και ο Nacho ήταν ίσως ο ισχυρότερος, αν και έπεσε τρεις μέρες πριν το τέλος. Ο Ricky και ο Joan κέρδισαν αρκετές ειδικές διαδρομές δείχνοντας τις δυνατότητές τους, παρ’ ότι ο Joan αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα την προτελευταία μέρα. Έτσι είναι το Dakar, είναι ο πιο σκληρός αγώνας. Καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι και δεύτεροι χάρη στους Kevin Benavides και Ricky Brabec. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και πρέπει να τους συγχαρούμε όλους, πρέπει να είναι υπερήφανοι για τους εαυτούς τους. Η Ιαπωνία δημιούργησε μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα –πραγματικά καλή– που δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο για να κερδίσουμε ξανά το 2022.

* Πορτογάλος αναβάτης που έχασε τη ζωή του στο Rally Dakar του 2020

Advertisement

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

 

Διαβάστε επίσης:

Suzuki GSX-R1000R Legend Editions: 7 εκδόσεις GSX-R για 7 παγκόσμιους τίτλους!

ΑΜΑ Supercross 2021: Ονειρικό ξεκίνημα για τη Gas Gas

Davide Brivio: Τέλος εποχής από Suzuki και MotoGP, στροφή στην F1!