Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτος τίτλος για την Ducati DesertX

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτος τίτλος για την Ducati DesertX

NEWSMOTO

Πρώτος τίτλος για την Ducati DesertX

NEWSMOTO

Στην Ισπανία άνοιξε λογαριασμό η ιταλική μοτοσικλέτα περιπέτειας κατακτώντας την πρώτη σημαντική διάκριση σε αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati είχε τονίσει όταν παρουσίαζε την πρώτη της off-road μοτοσικλέτα ότι έχει το ίδιο αγωνιστικό DNA με όλες τις μοτοσικλέτες δρόμου που έχει κατασκευάσει. Η συμμετοχή σε αγώνες λοιπόν για την DesertX ήταν πολύ φυσιολογικό και μάλιστα ως πρωταγωνιστής καθώς ήδη κέρδισε τον πρώτο της τίτλο σε ένα σημαντικό πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Ο Juan Noguerol, αναγνωρισμένος αναβάτης στους αγώνες τουρισμού και off-road, πήρε μέρος στο φετινό Ισπανικό Κύπελλο Περιπέτειας Τουρισμού (Adventure Motorcycling Cup) και κατάφερε να επικρατήσει. Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του θεσμού ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Cadiz της Ισπανίας, μπορεί να μην κέρδισε τον αγώνα, αλλά εξασφάλισε τον τίτλο τερματίζοντας στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Ο Noguerol είχε μια άσχημη πτώση στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, αλλά ευτυχώς η Ducati DesertX δεν έπαθε σημαντικές ζημιές. Έχασε χρόνο, αλλά κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα. Το διήμερο δεν συνεχίστηκε ομαλά καθώς είχε πολλά απρόοπτα στη διαδρομή όπως να βοηθήσει τους αντιπάλους του ή να δεχτεί ποινή για λάθος πλοήγησης, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών.

Αυτός είναι ο πρώτος «τίτλος» για την Ducati DesertX η οποία απέδειξε σε αυτά τα δύσκολα 300 χιλιόμετρα του αγώνα ότι έχει το DNA του νικητή. Το highlight του αγώνα ήταν ο τιμητικός γύρος στην πίστα της Jerez, όπου ο Noguerol και οι 100 σχεδόν συμμετέχοντες στον αγώνα αποθεώθηκαν από τους θεατές του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike που πραγματοποιήθηκε το ίδιο αγωνιστικό τριήμερο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια σημεία βελτιώθηκε η Ducati Streetfighter V4 2023 (+video)
Απεριόριστες οι δυνατότητες της Ducati DesertX (+video)
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)

Advertisement