Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απεριόριστες οι δυνατότητες της Ducati DesertX (+video)

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απεριόριστες οι δυνατότητες της Ducati DesertX (+video)

NEWSMOTO

Απεριόριστες οι δυνατότητες της Ducati DesertX (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati ξεκαθαρίζει ότι η νέα DesertX δεν έχει όρια και το αποδεικνύει βάζοντας το μοντέλο σε πίστα motocross.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati παρουσίασε στο τέλος του 2021 με μεγάλη περηφάνια την πρώτη της εκτός δρόμου μοτοσικλέτα με τροχό 21 ιντσών εμπρός και βάλθηκε να αποδείξει ότι η DesertX είναι έτοιμη για όλα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχουμε δει το ιταλικό μοντέλο στην έρημο, στα χιόνια, σε ταξίδι και στην άσφαλτο, αλλά δεν το είχαμε δει σε πίστα motocross!

Ο έμπειρος αναβάτης, Antoine Meo, βάλθηκε να μας τρελάνει καθώς αποφάσισε να δείξει στον κόσμο ότι η DesertX αντέχει και στις χωμάτινες πίστες. Με τη βοήθεια της Ducati η οποία τοποθέτησε χωμάτινα ελαστικά και προστατευτική ποδιά στον κινητήρα, ο Ιταλός αναβάτης επισκέφτηκε την πίστα Dorno στην Ιταλία και έβαλε τη μοτοσικλέτα να περάσει από σαμαράκια, άλματα και μπέρμπ.

Advertisement
Advertisement

Η DesertX δείχνει να μη… μασάει τίποτα καθώς και άλματα κάνει και καταπίνει όλα τα σαμαράκια με χαρακτηριστική άνεση. Ο Meo δείχνει να το διασκεδάζει και ανεβάζει ρυθμό ώσπου τελικά φτάνει σε ένα διπλό «τραπέζι» το οποίο περνάει… αέρα και απογειώνεται σαν να έχει ανάμεσα στα πόδια του κάποιο ελαφρύ motocross μοντέλο.

Ο κινητήρας της DesertX είναι ο γνωστός δικύλινδρος Testastretta των 937 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 92 Nm ροπής. Συνοδεύεται από κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα με 6 επιλογές οδήγησης μεταξύ των οποίων Enduro Mode και Rally Mode. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 46 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με το βάρος της μοτοσικλέτας να είναι στα 223 κιλά γεμάτη.

Advertisement

Παρακολουθείστε τον Antoine Meo να κάνει motocross με την DesertX.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)
MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati
Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)