Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σε ποια σημεία βελτιώθηκε η Ducati Streetfighter V4 2023 (+video)

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια σημεία βελτιώθηκε η Ducati Streetfighter V4 2023 (+video)

NEWSMOTO

Σε ποια σημεία βελτιώθηκε η Ducati Streetfighter V4 2023 (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati ανακοίνωσε την έλευση της αναβαθμισμένης Streetfighter V4 της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Στο 5ο επεισόδιο Ducati World Premiere η εταιρεία από το Borgo Panigale μας παρουσίασε την καινούρια οικογένεια των hypernaked μοντέλων της Streetfighter V4. Η μοτοσικλέτα είναι αναβαθμισμένη σε αρκετά σημεία και έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ στην Panigale V4, την κορυφαία superbike της μάρκας.

Η Streetfighter V4 είναι διαθέσιμη για το 2023 σε τρεις εκδόσεις, την απλή V4, την V4 S και την περιορισμένης παραγωγής V4 SP2. Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις που έχουμε στη νέα γενιά των Streetfighter είναι στην εργονομία η οποία έχει έρθει πιο κοντά σε εκείνη της Panigale.  Σημαντική αλλαγή έχουμε στο ρεζερβουάρ το οποίο ήρθε πλέον αυτούσιο από την Panigale V4 προσφέροντας καλύτερη στήριξη στον αναβάτη και μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 17 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, διαφορετική είναι η ουρά με πιο αιχμηρό σχήμα και δυνατότητα τοποθέτησης σέλας συνεπιβάτη στο χρώμα της μοτοσικλέτας. Η μάσκα είναι ελαφρώς μικρότερη με το σχήμα πάντα να είμαι εμπνευσμένο από τον αντιήρωα κόμικ Joker, ενώ στους χρωματισμούς του 2023 έχει προστεθεί ο Grey Nero με ματ γκρι και μαύρες πινελιές.

Στο κομμάτι των ηλεκτρονικών η Ducati έχει κάνει ένα βήμα μπροστά τοποθετώντας το ήδη υπάρχον πακέτο την επιλογή Track Evo. Στη συγκεκριμένη επιλογή οδήγησης η οθόνη TFT μετατρέπεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για την πίστα όπως του MotoGP με την εμπλοκή των συστημάτων υποβοήθησης να προσαρμόζονται ανάλογα. Οι επιλογές στις χαρτογραφήσεις είναι τέσσερις (Full, High, Medium και Low), ενώ τέσσερις είναι και οι στρατηγικές οδήγησης καθώς έχει προστεθεί η επιλογή Wet Riding Mode.

Advertisement

Από την Panigale έχει προέλθει επίσης το νέο σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο επιτρέπει τις αλλαγές σχέσεων ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του γκαζιού. Παράλληλα, έχουμε την προσθήκη του συστήματος Engine Brake Control Evo 2 για καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα και ελαχιστοποίηση των αναπηδήσεων του πίσω μέρους. Το πλαίσιο είναι ίδιο με εκείνο της Panigale, ενώ το ψαλίδι έχει μετατοπιστεί κατά 4 χιλ. αλλάζοντας τη γεωμετρία, ρίχνοντας περισσότερο βάρος στο εμπρός μέρος.

Advertisement

Στην περίπτωση της Panigale V4 S η Ducati έχει τοποθετήσει τις ημιενεργητικές αναρτήσεις Ohlins SmartEC 2.0, τις ζάντες αλουμινίου της Marchesini και τα φρένα Brembo Stylema ανεβάζοντας στα ύψη την αποτελεσματικότητα της μοτοσικλέτας στην πίστα. Ο κινητήρας της Streetfighter V4 παραμένει ο τετρακύλινδρος V4 των 1.103 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 208 ίππους και 123 Nm ροπής. Αν προσθέσουμε και το νέο σύστημα εξάτμισης της Akrapovic τότε η δύναμη ανεβαίνει στους 220 ίππους και σε συνδυασμό με το βάρος των μόλις 197,5 κιλών τότε αντιλαμβάνεστε γιατί όπλο μιλάμε.

Η Streetfighter V4 και V4 S του 2023 αναμένεται στις αρχές του 2023 να είναι διαθέσιμη με τιμές που θα ξεκινάνε από τις 24.000 ευρώ.

Το 5ο επεισόδιο με την Streetfighter V4.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απεριόριστες οι δυνατότητες της Ducati DesertX (+video)
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)
Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)