Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)

NEWSMOTO

Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε την καινούρια Panigale V4R με 240 ίππους, 16.500 σ.α.λ. και τεχνολογία MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το προηγούμενο επεισόδιο της σειράς Ducati World Premiere να αναβλήθηκε, μετά από μια περίεργη απόφαση της Ducati, ωστόσο το καινούριο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας μας αντάμειψε και με το παραπάνω. Οι Ιταλοί παρουσίασαν την καινούρια Panigale V4R, ένα μοναδικό superbike το οποίο «δραπέτευσε» από τις πίστες του MotoGP.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει κάποιος να κοιτάξει στη νέα Panigale V4R είναι ο ημι-αγωνιστικός κινητήρας. Το σύνολο έχει ονομαστεί από την Ducati «Desmosedici Stradale R» και όπως καλά καταλάβατε προέρχεται από την Desmosedici του MotoGP. Ο V4 κινητήρας των 998 κ.εκ. αποδίδει στην νορμάλ κατάστασή του 218 ίππους στις 15.500 σ.α.λ. κάτι που μπορεί να αλλάξει αν τοποθετηθεί η αγωνιστική εξάτμιση. Τότε η απόδοση εκτοξεύεται στους 237 ίππους, 3 περισσότερους από τον προκάτοχό του.

Advertisement
Advertisement

Ο νέο κινητήρας διαθέτει πολλά στοιχεία από το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse όπως διάτρητες μπιέλες τιτανίου «gun drilled», πιστόνια με επικάλυψη DLC (Diamond Like Carbon), επιθετικούς εκκεντροφόρους και νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων με αναβαθμισμένη κλιμάκωση. Στα ηλεκτρονικά, η Ducati στο ήδη υπάρχον κορυφαίο πακέτο έχει προσθέσει την επιλογή Track Evo, η οποία δίνει τη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερου εύρους ρυθμίσεων στον αναβάτη.

Αναβάθμιση έχουμε και στο σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο πλέον επιτρέπει τις αλλαγές ανεξάρτητα από τη θέση του γκαζιού. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί και ένα νέο χειριστήριο γκαζιού με 50% πιο πυκνή ακτινική επιφάνεια για καλύτερο έλεγχο από τον αναβάτη. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα της Brembo, όλα από την αγωνιστική σειρά των εταιρειών, ενώ το σύστημα εξάτμισης έχει σχεδιάσει η Akrapovic που μειώνει το βάρος κατά 5 κιλά.

Advertisement

Παράλληλα με την εξέλιξη του κινητήρα της νέας Panigale V4R δημιουργήθηκε ένα ειδικό λάδι που εξελίχθηκε από τη Shell σε συνεργασία με την Ducati Corse. Το νέο λιπαντικό υψηλής απόδοσης εγγυάται 10% μείωση των μηχανικών τριβών και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 3,5 ίππους, η οποία στο όριο του περιοριστή αυξάνεται κατά 4,5 ίππους. Μάλιστα, η Ducati αναφέρει πως με τη χρήση του αγωνιστικού λιπαντικού της Shell και της εξάτμισης της Akrapovic η απόδοση ανεβαίνει στους εξωπραγματικούς 240,5 ίππους!

Advertisement

Η Ducati φυσικά προσφέρει και ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξη του αναβάτη ο οποίος θα επιλέξει να κάνει τα track day του σε σταθερή βάση. Δημιούργησε λοιπόν το Pit Stop πακέτο το οποίο διαθέτει «κουβέρτες» θέρμανσης ελαστικών και βάσεις γκαράζ, ενώ όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ελαστικά Slick ή Rain, μπορούν να επιλέξουν το λογισμικό DTC EVO 3, το οποίο εισάγει συγκεκριμένες βαθμονομήσεις του ηλεκτρονικού ελέγχου. Η τιμή και η διαθεσιμότητα της Panigale V4R ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 65.000 ευρώ!

Το 4ο επεισόδιο με την Panigale V4R.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati
Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)
Η Scrambler Ducati γίνεται 60! (+video)