Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτο δείγμα της KTM RC 8C παραγωγής

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτο δείγμα της KTM RC 8C παραγωγής

NEWSMOTO

Πρώτο δείγμα της KTM RC 8C παραγωγής

NEWSMOTO

Η KTM έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του μοντέλου παραγωγής της εξωτικής RC 8C με 1.000άρη κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες η KTM μας αποκάλυψε την καινούρια έκδοση της RC 8C για το 2023. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα superbike με τεχνολογία MotoGP, το οποίο βγήκε σε περιορισμένο αριθμό 200 μονάδων και ξεπούλησε σε λιγότερο από 3 λεπτά όταν έγινε διαθέσιμο για παραγγελία.

Η KTM φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στην κατηγορία των σπορ μοτοσικλετών παραγωγής και δεν αποκλείεται σύντομα – ίσως και μέσα στο 2023 – να δούμε το πρώτο της superbike μετά το RC8. Οι Γερμανοί του Motorrad.de, «έπιασαν» τους μηχανικούς της KTM να δοκιμάζουν ένα πρωτότυπο superbike με έντονο καμουφλάζ το οποίο αποδεικνύει τη θέληση της KTM να δώσει στο κοινό ένα superbike.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα στις κατασκοπευτικές εικόνες φαίνεται να έχει μικρές διαστάσεις και στο εμπρός μέρος να έχει έναν κεντρικό προβολέα. Το πλαίσιο είναι φυσικά χωροδικτύωμα, ενώ το ψαλίδι είναι καινούριο από αλουμίνιο. Οι αναρτήσεις είναι της WP και τα φρένα της Brembo, ενώ τα φέρινγκ δεν έχουν αεροδυναμικά φτερά, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση των δοκιμών.

Ο κινητήρας αναμένεται να είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά του Duke 890 ο οποίος αποτέλεσε τη βάση της RC 8C. Η ιπποδύναμη αναμένεται να είναι κοντά στους 130 ίππους, αν αναλογιστούμε ότι στην περίπτωση της RC 8C φτάνει τους 135 ίππους, ενώ σίγουρα θα συνοδεύεται από εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Από τις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε την ψηφιακή οθόνη TFT των 5 ιντσών, ενώ σίγουρα θα υπάρχει θέση συνεπιβάτη και ρυθμιζόμενα μαρσπιέ. Υπομονή να δούμε τι μας ετοιμάζουν οι αυστριακοί το 2023.

Advertisement

Βίντεο της παρουσίασης της RC 8C.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η CFMoto θα κατασκευάζει το νέο KTM 790 Adventure
Με Demo Mode η νέα KTM 890 Adventure
Το επόμενο naked της CFMoto θα έχει κινητήρα KTM Duke