Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις με το Silence σου

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις με το Silence σου

NEWSMOTO

Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να κάνεις με το Silence σου

NEWSMOTO

Το ολοκληρωμένο scooter της Silence είναι κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρικό όχημα μετακίνησης – είναι «ισπανικός» σουγιάς.

Advertisement
Advertisement

Η ισπανική Silence έχει μπει δυναμικά στον κόσμο της αστικής μετακίνησης χάρη στα εξαιρετικά scooter που προσφέρει. Τα μοντέλα είναι αποδοτικά και αποτελεσματικά στην καθημερινότητα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αστικών και περιαστικών μετακινήσεων του σύγχρονου αναβάτη.

Το σημείο στο οποίο η Silence έχει κερδίσει τις εντυπώσεις είναι το σύστημα μπαταρίας που έχει εξελίξει. Τα μοντέλα της Silence είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία 5,6 kWh λιθίου η οποία είναι ασφαλέστατη, αδιάβροχη και πρακτική. Χαρίζει αυτονομία περίπου 130 χιλιομέτρων στα δίκυκλα της μάρκας με το εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας να είναι από -20 βαθμούς Κελσίου μέχρι 55 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσθέτουν πόντους στην μπαταρία της Silence είναι ο εύκολος τρόπος με τον οποίο φορτίζει. Η μπαταρία είναι αποσπώμενη και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορείς να την αφαιρέσεις και να την μετακινήσεις στο σπίτι ή το γραφείο να τη φορτίσεις. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απασφαλίσεις από το scooter, να αφαιρεθεί με τη βοήθεια τροχών στο κάτω μέρος, να τη μεταφέρεις εύκολα χάρη στη μακριά λαβή σαν βαλίτσα και να τη βάλεις στην πρίζα.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα όταν φτάνουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε την μπαταρία για διαφορετικούς σκοπούς. Βλέπετε, η Silence έχει φροντίσει να δημιουργήσει μια σειρά από εφαρμογές της μπαταρίας για διαφορετικούς σκοπούς. Ένα χαρακτηριστικό είναι ότι -μέσω του scooter- μπορεί να συνδεθεί με ειδική εφαρμογή και από εκεί να ελέγξεις τη φόρτιση, την κατανάλωση και τους κύκλους που έχει κάνει.

Advertisement

Η μπαταρία της Silence μπορεί να φορτιστεί τόσο σε AC όσο και σε DC φορτιστές, ενώ για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο οικολογικά η εταιρεία έχει φροντίσει να δημιουργήσει και σύστημα ηλιακής φόρτισης μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ. Και αν όλα αυτά δε σας καλύπτουν, η μπαταρία της Silence μπορεί όχι μόνο να πάρει, αλλά να δώσει και ενέργεια. Χάρη στις ειδικές εξόδους, η μπαταρία μπορεί να παρέχει ενέργεια σε οικιακές συσκευές, να φορτίσει ένα laptop ή ένα smartphone ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας σε ένα πικνίκ ή σε μια βραδιά κάμπινγκ.

Advertisement

Το επόμενο επίπεδο για την Silence είναι οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών. Ήδη στην Ισπανία έχει δημιουργηθεί ο πρώτος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών της Silence ο οποίος λειτουργεί εύκολα και γρήγορα μέσω της εφαρμογής της Silence. Η ισπανική φίρμα πάει ακόμα ένα βήμα παρακάτω προσφέροντας το scooter της χωρίς την μπαταρία μειώνοντας σχεδόν στο μισό την τιμή (περίπου 2.800 ευρώ με την επιδότηση) απόκτησης ενός S01. Ο αγοραστής εγγράφεται έπειτα με κόστος 15 ευρώ στην εφαρμογή και για κάθε ανταλλαγή μπαταρίας πληρώνει 5 ευρώ.

Advertisement

Το μέλλον της Silence είναι εδώ, μας έχει χτυπήσει την πόρτα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τη ροή. Ας αφήσουμε τη Silence να κάνει τα υπόλοιπα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Silence nanocar S04: Μεγάλη αυτονομία με ελάχιστο κόστος χρήσης!
Δοκιμή: Silence S02 HS
Ποια είναι η Silence που πλέον βρίσκεται και στην Ελλάδα; (+video)