Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πόσο κοστίζει η μοτοσικλέτα του Βασίλη Μπούδρου για το Ντακάρ 2024;

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η μοτοσικλέτα του Βασίλη Μπούδρου για το Ντακάρ 2024;

NEWSMOTO

Πόσο κοστίζει η μοτοσικλέτα του Βασίλη Μπούδρου για το Ντακάρ 2024;

NEWSMOTO

Οι μοτοσικλέτες που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αγώνες και έχουν δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις και προσθήκες κοστίζουν κάτι… παραπάνω

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές κάθε χρόνου διεξάγεται ο σκληρότερος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το θρυλικό Ράλλυ Ντακάρ. Οδηγοί και αναβάτες καλύπτουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο ενώ μηχανές και συμμετέχοντες φτάνουν στα όριά τους.

Για το 2024 μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η ελληνική συμμετοχή που αφορά στον Βασίλη Μπούδρο. Ο Έλληνας αναβάτης που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από αγώνες του εξωτερικού (Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο κ.ά.) θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στον Ντακάρ με μοτοσικλέτα Husqvarna FE 450 RR.

Η 46η εκδοχή του αγώνα (θα διεξαχθεί 5-19 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία που φιλοξενεί το Ντακάρ για τρίτη συνεχή χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Προετοιμασία μηνών

Ο Βασίλης Μπούδρος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για πολλούς μήνες έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει τόσο ο ίδιος όσο και η μοτοσικλέτα του στις δύσκολες συνθήκες που θα συναντήσει.

Η Husqvarna με την οποία θα συμμετάσχει έχει δεχτεί τις απαραίτητες βελτιώσεις και προσθήκες όπως νέα ελατήρια στις αναρτήσεις, διαφορετικό φίλτρο, τροποποιήσεις στην προστατευτική ποδιά, ειδικές θήκες για εργαλεία κ.ά. Ήδη και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ίδια την ομάδα, από τις αρχές της εβδομάδας η μοτοσικλέτα «ταξιδεύει» για να βρεθεί στο αρχηγείο του αγώνα.

Advertisement

Ποιοι Έλληνες έχουν τερματίσει στο Ντακάρ;

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει δεν πρόκειται για μία νορμάλ Husqvarna, με την τιμή της να αγγίζει τα 34.600 ευρώ.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες που έχουν καταφέρει να τερματίσουν μέχρι σήμερα στο Ράλλυ Ντακάρ, εκτός από τον Βασίλη Μπούδρο είναι ο Βασίλης Ορφανός (2003, 2005 και 2009, έχει κερδίσει και μία φορά την κατηγορία του) και ο Λουκάς Γιαννακούλης (2003).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τα Triumph Speed 400 και Scrambler 400X στην Ελλάδα
Η Tesla με τη νέα της πατέντα μπορεί να σου σώσει τη ζωή
Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)

Advertisement