Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B

NEWSMOTO

Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B

NEWSMOTO

Μια ειδική έκδοση της V100 Mandello αφιέρωσε η Moto Guzzi στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Advertisement
Advertisement

Η Moto Guzzi είναι από τις εταιρείες που στο ξεκίνημά τους είχαν έντονες επιρροές από τον στρατό και ιδιαίτερα τις μονάδες αεροπορίας. Πίσω στο 1915 οι ιδρυτές της ιταλικής μάρκας, Carlo Guzzi, Giorgio Parodi και Giovanni Ravelli υπηρέτησαν στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, στο τμήμα Αεροπορίας και μέσα από αυτήν τους την εμπειρία αποφάσισαν να ασχοληθούν με την κατασκευή μοτοσικλετών.

Μάλιστα, ήταν ένα τραγικό γεγονός που τους έκανε να ενώσουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις τους και τελικά το 1921 να ιδρύσουν την Moto Guzzi. Το 1919, ο Giovanni Ravelli – πιλότος της Αεροπορίας Ναυτικού – έχασε τη ζωή του με αποτέλεσμα οι δύο φίλοι του, Guzzi και Parodi, να επιλέξουν τον αετό με ανοιχτά τα φτερά ως σήμα της εταιρείας για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο φίλο τους. Η Moto Guzzi, θέλοντας να τιμήσει το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό το 2022 δημιούργησε μια ειδική έκδοση της V100 Mandello, την Aviazione Navale.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα έχει έντονες αναφορές στα μαχητικά F-35B της Αεροπορίας Ναυτικού της Ιταλίας με γκρι χρωματισμό και πολλές γραφιστικές λεπτομέρειες. Στην ουρά της V100 μπορεί αν διακρίνει κανείς τον «λύκο», σύμβολο της μονάδας, ενώ στο ρεζερβουάρ δεσπόζουν οι στρογγυλές ροζέτες. Την επίβλεψη του σχεδίου της μοτοσικλέτας είχε η Difesa Servizi SpA, μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας, ενώ η παρουσίαση έγινε πάνω στο αεροπλανοφόρο Cavour το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του Ιταλικού Ναυτικού.

Όπως είναι λογικό, η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη πλήρως, με αισθητήρες πίεσης ελαστικών TPMS, θερμαινόμενα grip, ενεργητικές αναρτήσεις και ενεργά αεροδυναμικά. Η Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.913 αριθμημένες μονάδες (χαραγμένη πλακέτα στο τιμόνι) για να τιμήσει τη χρονιά ίδρυσης της μονάδας Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ιταλία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα και ο Wolverine οδηγεί Moto Guzzi V100 Mandello
Το Νοέμβριο «προσγειώνεται» στην Ελλάδα η Moto Guzzi V100 Mandello (+video)
Moto Guzzi: Πρώτη φορά γυαλιστερό χρώμα στο V7 Stone

Advertisement