Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;

NEWSMOTO

Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;

NEWSMOTO

Η Moto Guzzi είναι έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αναγέννηση της Moto Guzzi στο δεύτερο μισό του 2000 ήταν το Stelvio. Η μεγάλη adventure μοτοσικλέτα έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2007 και μέχρι το 2016 είχε δυναμική παρουσία στην γκάμα της Moto Guzzi έχοντας έναν δυναμικό ροπάτο κινητήρα, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και μεγάλες ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Το 2016 ωστόσο η Moto Guzzi αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του Stelvio καθώς ο συγκεκριμένος κινητήρες δεν μπορούσε να περάσει τις προδιαγραφές Euro4. Οι Ιταλοί είχαν αγαπήσει το συγκεκριμένο μοντέλο και πίστευαν πάντα σε αυτό κυρίως για τον μοναδικό του χαρακτήρα και τη διαφορετικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ίσως είναι και ο βασικός λόγος που η Moto Guzzi ετοιμάζεται να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία των adventure μοτοσικλετών με μια ολοκαίνουρια Stelvio. Η μάρκα από το Mandello del Lario δεν έκρυψε στην EICMA 2022 ότι δουλεύει πάνω στη νέα μοτοσικλέτα, η οποία αναμένεται να βασίζεται στην V100 Mandello.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα των 1.042 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 99 Nm ροπής. Αναμένεται να συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με το σύστημα ενεργητικών αεροδυναμικών της Mandello.

Advertisement

Οι διαφορές θα ξεκινήσουν από τους τροχούς που θα είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω σε ακτινωτές ζάντες και ελαστικά διπλής χρήσης, ενώ οι αναρτήσεις θα έχουν μεγαλύτερες διαδρομές και το υποπλαίσιο θα είναι ενισχυμένο για μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτωσης. Δεν αποκλείεται η νέα Stelvio να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην EICMA του 2023 τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Moto Guzzi: V8 GP από έξω, Bobber V9 από μέσα
Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi
Μια Moto Guzzi εμπνευσμένη από μαχητικά F-35B