Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιο ηλεκτρικό scooter σχεδιάστηκε από την Porsche (+video)

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο ηλεκτρικό scooter σχεδιάστηκε από την Porsche (+video)

NEWSMOTO

Ποιο ηλεκτρικό scooter σχεδιάστηκε από την Porsche (+video)

NEWSMOTO

Το σχεδιαστικό κέντρο της Porsche βοήθησε ώστε να σχεδιαστεί ένα πολύ δυναμικό ηλεκτρικό scooter.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει αποδείξει σε αμέτρητες περιπτώσεις ότι δεν διστάζει να δεχτεί προκλήσεις τόσο στον σχεδιαστικό όσο και στον τεχνολογικό τομέα. Η πιο πρόσφατη πρόκληση ήταν η συμμετοχή στον σχεδιασμό ενός ηλεκτρικού scooter της Yadea, της κινεζικής μάρκας που έχει κατακλίσει τον κόσμο των ηλεκτρικών δικύκλων.

Η Yadea προορίζει το νέο της ηλεκτρικό scooter F200 για την αγορά της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να έχει εκλεπτυσμένη αισθητική που να συμβαδίζει με τις ανάγκες αυτής της περιοχής του πλανήτη.

Η Porsche λοιπόν έβαλε το… χεράκι της και το νέο F200 είναι γεγονός έχοντας πολλά στοιχεία πολυτέλειας από τον κόσμο του αυτοκινήτου. Η μορφή του είναι πολύ αεροδυναμική και εκλεπτυσμένη, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι είναι εμπνευσμένο από τη δομή των σπορ αυτοκινήτων της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ένα ηλεκτρικό scooter που φέρει τη σφραγίδα της Porsche δεν θα μπορούσε να μην είναι και εντυπωσιακό στις επιδόσεις. Το F200 λοιπόν διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 11 kW (14,75 ίπποι) και 236 Nm ροπής ο οποίος έχει περιοριστεί για να συμβαδίζει με τις προδιαγραφές της κατηγορίας 125 κ.εκ.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα επίσης περιορίζεται στα 95 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση είναι εντυπωσιακή με τα 0-50 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Όσο για την αυτονομία, αυτή αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα χάρη στη διπλή μπαταρία. Το νέο Yadea F200 αναμένεται μετά το καλοκαίρι να παρουσιαστεί στην Ευρώπη.

Βίντεο του νέου F200.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το μοναδικό scooter της QJMotor
Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)
Δελεαστικές οι τιμές των scooters Suzuki 125 κ.εκ.